El 54% de les notícies que es publiquen en les xarxes socials són falses

Moltes d'aquestes pseudoinformacions tracten conceptes i consells referits a l'alimentació, amb les conseqüències que això pot tindre per a la salut

Alimentació i fake news
Amparo Martín
Sergio Roig
25 d'octubre 2021 - 17:14

Espanya és el primer país d'Europa i el cinqué del món que més pren en consideració les notícies falses. Aquestes pseudoinformacions, moltes d'elles envoltades de mites i algunes que fins i tot arriben a ser estafes, es troben a l'abast de qualsevol persona que té accés a les xarxes socials.

El que potser no sap la majoria és que el 54% del que publiquen les xarxes són notícies falses i s'ha de tindre en compte que moltes versen sobre un aspecte tan bàsic i fonamental com l'alimentació. Cada dia es produeixen 1.800 milions d'interaccions en les diferents xarxes socials. Més de la meitat són falses. Dietes miraculoses, trucs que semblen increïbles, però que, en canvi, asseguren que funcionen.

Mentre algunes persones sí que fan cas a aquesta pseudoinformació, altres tenen clar que no és contingut seriós. Tot i això, el 85% dels usuaris reconeixen que s'han vist influïts per les xarxes socials.

Fernando Móner, president d'Avacu ha explicat en la jornada organitzada per l'associació dedicada a l'alimentació i les notícies falses, que aquest tipus d'informació no acaba amb els problemes de sobrepés o els desequilibris nutricionals, entre altres, que pateixen els que consulten aquesta informació.

Ara també, remeis per a evitar el coronavirus

En el món de les dietes s'han sumat els remeis per a evitar el coronavirus, com ha denunciat Marc Amorós, autor del llibre Fake news, la verdad de las noticias falsas. La falta d'informació genera desinformació. Per exemple, si considerem que quatre quilocalories per cada gram és el que engreixa el pa o la fruita, el fet d'engreixar amb aquests productes dependrà, no de menjar-ne després d'aliments o a soles, sinó de la quantitat que es consumisca.

També et pot interessar

stats