50 dies per a l'alliberament de l'AP-7

L'eliminació del peatge l'1 de gener representarà un estalvi milionari per a transportistes, empreses, autònoms i estudiants.

VÍDEO | 50 dies per a l\'alliberament de l\'AP-7

L'1 de gener serà gratuïta l'autopista que vertebra la Comunitat Valenciana de nord a sud, l'AP-7. Els usuaris d'aquesta via compten els dies per a deixar de pagar per a moure's per les comarques del litoral valencià.

David González, alcalde d'Oliva, i Armando Ortuño, autor de l'estudi encarregat per l'Institut d'Estudis Econòmics de la Província d'Alacant (Ineca), opinen a 20 h NTC sobre què suposarà que l'autopista que vertebra la Comunitat Valenciana de dalt a baix deixe de ser de pagament.

González considera que "cal dur a terme una sèrie d'infraestructures perquè l'autopista tinga un caràcter vertebrador" i és contrari respecte a la possibilitat d'implantar un peatge bla "perquè estem molts anys pagant un peatge que altres territoris no han pagat".

Ortuño, per la seua banda, assenyala que "els costos de manteniment augmentaran pel pas de vehicles pesants" i proposa un pagament per a fer-se'n càrrec, encara que planteja que disminuïsca a mesura que s'utilitze l'autopista, un fet que beneficiaria els veïns i els transportistes.

També et pot interessar

stats