El 45% de delictes d’odi tenen lloc per internet i el 25%, en xarxes socials

Aquest divendres ha tingut lloc a València una jornada sobre aquest tipus de delictes.

El 45% de delictes d’odi tenen lloc per internet i el 25%, en xarxes socials
El 45% de delictes d’odi tenen lloc per internet i el 25%, en xarxes socials

El 45% dels delictes d’odi es produeixen en l’àmbit d’Internet i en concret, un 25% es registren en les xarxes socials. La Secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, ha sostingut que el govern espanyol promou que “s’actue més” i que els ciutadans mostren la seua “intolerància” a aquest tipus de delictes.

Precisament aquest divendres ha tingut lloc a València una jornada sobre delictes d’odi, organitzada per la Guàrdia Civil. Allí, Botella ha indicat que les xifres en valor absolut d’aquests fets delictius són “reduïdes”, però hi ha hagut un augment percentual de l’11% en 2017 i del 12% el 2018, respecte als anys anteriors.

El delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha advertit del “problema de convivència pel repunt dels delictes d’odi”. Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha apostat per una actuació “determinant” del consistori en aquests delictes.

El cap d’Informació i Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, el comandant Santos Buendía, ha indicat que un dels problemes que afronten en investigar aquests delictes és saber “on estan les línies” que els separa de la llibertat d’expressió i ha animat a denunciar perquè es puga actuar.

També et pot interessar

stats