40.000 euros per a la festa local més igualitària

La Conselleria d'Igualtat convoca la primera edició del Premi de Festes Inclusives i No Sexistes de la Comunitat Valenciana.

Imatge d'arxiu d'un esdeveniment festiu
Imatge d'arxiu d'un esdeveniment festiu / Ktphotography (Unsplash)

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha convocat la primera edició del Premi de Festes Inclusives i No Sexistes de la Comunitat Valenciana, amb el qual concedirà 40.000 euros als municipis que impulsen accions encaminades a promoure "unes festes igualitàries".

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat aquest dimecres la convocatòria del guardó, que va dirigit a "entitats locals que hagen desenvolupat projectes amb la finalitat de promoure la igualtat de gènere en les festes, contribuint d'aquesta manera a la ruptura dels estereotips de gènere, alhora que a propiciar la participació de les dones en condicions d'igualtat".

El guardó, el qual és una de les mesures recollides en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, també persegueix "l'eliminació de qualsevol forma de discriminació i violència contra les dones".

Entre les accions susceptibles de ser premiades hi ha campanyes de sensibilització, esdeveniments o actuacions artístiques que trenquen els rols de gènere o els estereotips que fomenten actituds sexistes, o aquelles que participen en la denúncia a la violència de gènere, "visibilitzant-la i contribuint a crear un discurs despatriarcalitzat", segons ha explicat la conselleria en un comunicat. També es tindran en compte accions que incorporen la perspectiva de gènere o fomenten el llenguatge inclusiu.

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives Mónica Oltra destaca la implicació del seu departament per a aconseguir unes festes "lliures d'agressions sexistes" i ha recordat que l'any passat ja va posar en marxa els Punts Violeta en diversos festivals de la Comunitat Valenciana. Segons ha explicat, la conselleria mantindrà el suport enguany per als municipis que vulguen activar aquests "espais segurs", on s'informa sobre polítiques d'igualtat i s'atén qualsevol denúncia sobre agressions sexistes.

També et pot interessar

stats