4,6 milions de xiquetes patiran la mutilació genital el 2030

Aquest dijous se celebra el Dia Internacional contra la Mutilació Genital Femenina.

4,6 milions de xiquetes patiran la mutilació genital el 2030
4,6 milions de xiquetes patiran la mutilació genital el 2030
06 de febrer 2020 - 07:30

Aquest dijous se celebra el Dia Internacional Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina 2020. La pràctica és considerada per les Nacions Unides com una violació dels drets humans de dones i xiquetes, així com una manera de violència contra la dona i una discriminació per raó de gènere, ja que és un acte que s’exerceix contra elles pel fet de ser-ho.

La mutilació genital és un delicte castigat entre 6 i 12 anys de presó per a qui la practique a Espanya i, a més, pot implicar per als pares la pèrdua de la custòdia de la menor, encara que la mutilació s’haja produït en un altre país.

Segons l’ONG Plan Internacional, la xifra anual de xiquetes que són sotmeses a la mutilació genital augmentarà a 4,6 milions l’any 2030. A més, ha recordat que almenys 200 milions de xiquetes i dones al món han sigut sotmeses a aquesta “greu violació dels drets humans”, segons un informe d’UNICEF. A Espanya al voltant de 17.000 xiquetes corren el risc de patir-la.

Per eixe motiu, huit actrius espanyoles s’han unit a la campanya de l’ONG Mundo Cooperante per a donar veu als més de 200 milions de xiquetes i dones que pateixen les seqüeles d’aquesta xacra.

Entre les actrius participants hi ha Macarena García, Melani Olivares, Luisa Gavasa, Cristina Urgel, Carmen Navarro, Laura Arolachipi, Sara Gómez i Míriam Cabeza, i ho han fet amb un vídeo en el qual ofereixen el testimoni de diverses dones que han sigut sotmeses a aquesta pràctica i en el qual també participa l’activista kenyana Asha Ismail, una de les fundadores de l’organització Save a Girl, Save a Generation.

També et pot interessar

stats