34 anys del parc natural de la Font Roja

La Font Roja d'Alcoi ha celebrat els 34 anys de la declaració de parc natural amb una visita guiada fins al mas de Tetuan, un dels punts de referència per a explicar com ha canviat aquest entorn en els últims anys

La Font Roja d'Alcoi celebra els 34 anys de la declaració de parc natural
La Font Roja d'Alcoi celebra els 34 anys de la declaració de parc natural / À Punt

L'any 1987 la Font Roja d'Alcoi tenia més pins i menys carrasques. Aquest sols és un dels canvis que el parc natural ha experimentat en els últims 34 anys. Però n'hi ha hagut molts, la majoria per a millor, com l'adaptació de les àrees d'ús públic i el fet que hagen llevat les línies elèctriques en desús i, amb aquestes línies, l'impacte visual negatiu. Aquestes són algunes de les explicacions que van rebre els participants en la ruta guiada amb què enguany el parc natural de la Font Roja ha celebrat l'aniversari. Les places per a la visita es van esgotar en només una hora, com és habitual en totes les activitats que organitza el centre d'interpretació del parc, una bona mostra de l'incremenent exponencial de l'interés pels nostres espais naturals que s'ha despertat amb la pandèmia.

Al 2020 la Font Roja va ser el parc natural més visitat de tots el que formen la xarxa de la Comunitat Valenciana. Això ha comportat aglomeracions de cotxes que ara l'Ajuntament vol previndre amb la instal·lació de càmeres que gravaran la matrícula dels vehicles que hi accedisquen. L'objectiu és controlar que no se superen les 70 places de capacitat del pàrquing i evitar que els vehicles estacionen en zones no autoritzades amb el risc que comporta en cas d'emergència.

Les restriccions d'accés a la Font Roja amb vehicle privat seran només en cas d'aglomeracions i no afectaran en cap cas passejants ni bicicletes.

També et pot interessar

stats