Onze muntanyes valencianes per descobrir

Sobrevolem el nostre territori en busca dels cims mes emblemàtics de la Comunitat Valenciana en el Dia de les Muntanyes.

Onze muntanyes valencianes per descobrir
Onze muntanyes valencianes per descobrir

L'11 de desembre és el Dia Internacional de les Muntanyes i per això us proposem sobrevolar el nostre territori per a retrobar-nos amb algunes de les muntanyes més característiques de la Comunitat Valenciana.

El pic més alt, al racó d'Ademús

A 1.839 metres d'altitud trobem un lloc espectacular on el paisatge de muntanya es mostra amb tota l'esplendor. Es tracta del pic Calderón, al Racó d'Ademús, i és el cim més alt del nostre territori. Visita aquest cim amb el programa Meridià zero.

El Penyagolosa

En el programa d'À Punt, GR-7, el conseller d'educació Vicent Marzà i la periodista Mónica García gaudeixen del Penyagolosa i les seues espectaculars vistes a la comarca de l'Alcalatén i les veïnes terres d'Aragó.

El pic d'Aitana

En un dels capítols d'Inoblidables visitàrem el pic d'Aitana, a la Marina Baixa. Un lloc on l'aigua i el gel han esculpit i han modelat la forma de la pedra.

El Puig Campana

Amb 1.410 m d'altura és l'escenari perfecte per a les competicions de resistència extrema. Meridià zero ens transporta a la Marina Baixa per a recórrer l'impressionant Puig Campana.

El Montcabrer

Al Comtat trobem el Montcabrer, el punt més alt de la serra de Mariola. Sabies que el nom prové dels ramats de cabres que hi pasturaven? Hi aprofundim en el programa sobre senderisme GR-7.

La Font Roja

Bambant per casa ens descobreix l'art, gastronomia i tradicions de la comarca de l'Alcoià i a més a més ens acosta el paisatge nevat i inspirador de la Font Roja.

El tossal dels Tres Reis

Descobrim al Baix Maestrat el tossal dels Tres Reis. Coneixes la cova de l'Aire? És tracta d'una peculiar excavació en la roca calcària que ens mostra la periodista Mónica García, en el programa GR-7.

El pic del Caroig

Tocant el sostre de les comarques centrals, s’alça el pic del Caroig. El descobrim amb la companyia del que es considerat com el pare del cicloturisme a l'Estat espanyol, Paco Tortosa. En aquest capítol del GR-7 va contar que des de allí dalt es divisa un dels paisatges oberts més impressionants del nostre territori.

El Benicadell

L’ermita de Beniarrés té unes vistes privilegiades a la cresta del Benicadell. Amb el programa Meridià zero hem sobrevolat aquesta majestuosa frontera natural que delimita la Vall d'Albaida i el Comtat.

El Mondúver

Prop de la mar que besa Gandia i Xeresa naix una de les muntanyes més emblemàtiques de la Safor, el Mondúver. Des de les altures trobem una finestra des d’on es divisa aquest estimat cim. El descobrim amb el programa Meridià zero.

El Montgó

“Colós jagut que gronxa la vall endormiscada sobre el seu ventre, acull les cases, cuida els somnis de la població i els fa de jaç i capçal.” Així parla Pepa Guardiola del Montgó. Per les seues sendes passeja en el programa Bambant per casa.

També et pot interessar

stats