Els 250 desallotjats de Terol per l'incendi de Vilanova de Viver tornen a casa hui

Encara que el foc afecta principalment l’Alt Millars, veïns d’Olba i San Agustín, a Terol, també van haver de deixar sa casa dijous

Veïns i veïnes d'Olba
Veïns i veïnes d'Olba / À Punt NTC

Les 250 persones desallotjades dels municipis d’Olba i San Agustín, a la província de Terol, ja poden tornar a casa, una vegada ha quedat estabilitzat en aquesta zona l'incendi declarat a l'Alt Millars.

La consellera de Presidència i Relacions Institucionals del govern d'Aragó, Mayte Pérez, ha participat aquest diumenge en la reunió en el Centre de Comandament Avançat instal·lat a Barraques (Alt Palància) i ha detallat que informaran els veïns evacuats sobre el procés de reallotjament. A partir de les 16:30, un comboi custodiat per Protecció Civil i la Guàrdia Civil traslladarà el veïnat als pobles. Feia quatre dies que dormien fora, molts en un hostal del poble veí de la Venta del Aire, encara que han pogut anar a casa de manera puntual i custodiats per les autoritats per a poder donar a menjar als animals.

Pérez ha demanat als veïns que no s'espanten si veuen fumeguera en tornar als habitatges, i ha destacat la professionalitat de l'operatiu que treballa en l'extinció de l'incendi forestal, que ja abasta un perímetre de quaranta quilòmetres i ha cremat quasi 4.000 hectàrees.

A San Agustín han evacuat de quinze a vint persones en una zona amb molts barris i masies disseminades, i a La García és on s'han generat problemes més grossos, ja que s'han cremat diversos habitatges. A Olba, barris pedanies han deixat sa casa unes 220 persones.

En la part aragonesa, on les condicions meteorològiques han sigut favorables en les últimes hores, s'han cremat 800 hectàrees i tenen converses amb Endesa i Iberdrola per a reactivar el subministrament de llum, perquè els desallotjats van deixar connectats els frigorífics i congeladors.

També et pot interessar

stats