25 persones migrants viuen en condicions infrahumanes en una fàbrica abandonada a València

Les mobilitzacions d'aquest cap de setmana, on es reclama la regularització de milers de persones migrants, pretenen evitar casos com el de l'home que va morir per càncer en aquest assentament a la Garrofera

A València hi ha més de huit assentaments on persones migrants viuen en condicions insalubres / À Punt NTC

Milers de persones es concentren aquest dissabte en més de 20 ciutats espanyoles, València entre altres. Demanen la regularització de la situació administrativa de mig milió de migrants, una proposta que, en cas que l'aprove el Congrés, donaria possibilitats de feina i futur a aquest col·lectiu.

A València hi ha més de huit assentaments de persones migrants que conviuen en condicions infrahumanes. Una d'aquestes és una fàbrica abandonada que hi ha a la platja de la Garrofera, on 25 persones malviuen entre deixalles, brutícia i enderrocs. Ha sigut en aquest lloc on ha mort aquesta setmana Abraham, un home de 52 anys, a causa d'un càncer hepàtic.

Els que encara queden es dediquen a treballar temporalment al camp, a ajudar els conductors a aparcar cotxes o a arreplegar ferralla. Molts tenen estudis superiors, però sense una regularització per a poder accedir a un treball digne estan abocats a viure en condicions dramàtiques.

També et pot interessar

stats