Les persones migrants demanen processos de regularització més àgils i lògics

Poden tardar fins a quatre anys, una situació que els deixa vulnerables en l'àmbit laboral i administratiu

Obtindre documents com el permís de residència o la targeta roja es converteix en una carrera d'obstacles

Els processos de regularització de les persones migrants poden tardar fins a quatre anys, una situació que els deixa vulnerables en l'àmbit laboral i administratiu. Aconseguir documents com el permís de residència o la targeta roja es converteix en una carrera d'obstacles que genera situacions límit com la de Sara, que encara que viu legalment a Espanya va haver de deixar el seu fill a Bolívia amb només quatre mesos. Demanen processos, més àgils més lògics i sense traves.

Fa 8 mesos que Sara no veu el seu fill. El xiquet va nàixer ací però decidiren viatjar a Bolívia perquè el coneguera l'àvia. Portar el menut de tornada va ser impossible, tot i que Sara i el seu home sí que tenen la residència. Per a la reagrupació familiar li demanen uns ingressos als quals Sara no arriba per haver acabat de passar un ERTO. Amb la reincorporació a la faena espera recuperar prompte el seu fill. "Entrar a l'habitació i veure el bressol és horrorós", agrega.

Marcela està ací des de fa sis mesos, i per a regular la seua situació tardarà vora quatre anys. "Ens donen una carta blanca, als nou mesos aquest document venç, he de cercar com renovar esta carta. Quan aconseguisca les dues cartes, que seran dos anys, em donaran una carta roja amb què podré treballar tot el temps", relata. Marcela és gestora cultural, però sense papers obrir un compte o treballar es fa complicat.

També et pot interessar

stats