El 22% de les persones amb discapacitat no té treball

En el Dia de la Discapacitat parlem amb dues persones que han acabat en aquesta situació de manera sobtada

L'acompanyament per a les persones amb una discapacitat sobrevinguda i les famílies és crucial

Les persones amb discapacitat tenen més complicat trobar faena, segons les dades oficials. La taxa d’atur és d'un 22 %, set punts més que entre les persones que no es troben en aquesta situació. CCOO denuncia que en molts casos aquest col·lectiu pateix marginació i exclusió. En el mercat laboral valencià 52.000 persones tenen algun tipus de discapacitat reconeguda.

Amb motiu del Dia de la Discapacitat, À Punt NTC ha visitat una unitat de rehabilitació de discapacitats sobrevingudes, que cada any tracta 500 persones de totes les edats.  

Tasques quotidianes com passar-se un botó o pelar una creïlla són tot un repte per a aquestes persones, que a poc a poc avancen en el seu procés de recuperació física i emocional. “L’objectiu és donar el màxim grau d’independència per a totes les activitats de la vida diària”, explica la terapeuta ocupacional Marta Balaguer. 

L'acompanyament per als pacients i les famílies és crucial. La unitat compta amb una treballadora social que els ajuda a tramitar tots els recursos socials que els puga beneficiar com ara el grau de discapacitat, la sol·licitud de dependència o una pensió.  

El PP proposa reduir a tres mesos l'emissió de certificats de discapacitat

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha proposat eliminar la burocràcia i establir un "període màxim per a emetre certificat de discapacitat de tres mesos, ja que actualment estem al capdavant d'Espanya en temps d'espera”.

El cap de l'oposició ha demanat també posar en marxa una llei del tercer sector i assumir la reserva de contractes públics de persones amb discapacitat per a empreses del sector de la inserció social del 3% al 7%.

També et pot interessar

stats