Les persones discapacitades reclamen més accés al mercat laboral i millors condicions

Només una de cada tres persones discapacitades en edat de treballar ho fa, i sovint amb contractes temporals i infraremunerats

Integració de les persones amb síndrome de Down / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana hi ha 52.000 persones amb alguna discapacitat en edat laboral de les quals només una de cada tres té faena. A més, dels contractes a persones amb discapacitat, nou de cada deu són temporals i en molts casos reben un 16% menys de salari. I, per a rematar, la crisi generada per la covid ha baixat tres punts l’ocupació del col·lectiu.

Per això les associacions de persones amb discapacitat, assenyalen la importància de millorar la seua formació i especialment posar fi a la discriminació i els prejuís. Perquè la discapacitat no siga un impediment per a sumar en el currículum.

En aquest sentit, la fundació de persones amb síndrome de Down de Castelló ha organitzat una jornada que tracta de fer valdre les seues capacitats i demostrar que “poden fer les mateixes coses que pot fer qualsevol persona sense discapacitat”, segons ha explicat Javier Santos, un tècnic de la fundació. 

Així, dos dels associats, Víctor i Marta, han treballat durant la jornada de hui, ell de cambrer i ella de dependenta en un supermercat, sense estar realment contractats, només “perquè la gent puga veure’ls treballar en situacions ordinàries”, explica Santos. 

També et pot interessar

stats