El 2022 acaba amb 34 dones assassinades per homes amb qui no tenien relació sentimental

La majoria dels crims masclistes, el 62%, els van cometre familiars de les víctimes

Des de 2003, a la Comunitat Valenciana, 132 dones han sigut assassinades víctimes de violència de gènere
Una intervenció al carrer recorda les víctimes de la violència masclista, en una imatge d'arxiu / À Punt

Un total de 34 dones van ser víctimes dels assassinats masclistes l’any passat i van morir en crims que van cometre homes que no eren les seues parelles, segons les dades que ha fet públiques el Ministeri d’Igualtat, que per primera vegada ha comptabilitzat els feminicidis.

Es tracta de crims motivats per “masclisme” o “misogínia”, com apunten fonts ministerials. La majoria dels assassinats, 21 (quasi un 62%), van ser perpetrats per algun familiar de les víctimes: 13 dels presumptes homicides eren fills, 3 nets, un altre pare i altres 4 mantenien una altra relació familiar amb la víctima.

Altres quatre dels feminicidis comesos l’any passat van ser de tipus sexual i nou han sigut socials, és a dir, els van dur a terme homes sense relació sentimental ni familiar amb la víctima, com ara amics, veïns, companys de faena o desconeguts.

Igualtat ja havia publicat els feminicidis del primer semestre del 2022, quan 22 dones van perdre la vida a les mans d'un home amb qui no mantenien o havien mantingut cap relació sentimental, segons les dades actualitzades. A elles s'afigen 12 víctimes més assassinades entre juliol i desembre de l'any passat.

També et pot interessar

stats