Més de 200 entitats traslladen als polítics de les Corts iniciatives per a frenar la pobresa

Quasi un milió i mig de valencians viu en risc de pobresa o exclusió social

Cua d'usuaris d'un banc d'aliments, en una imatge d'arxiu
Cua d'usuaris d'un banc d'aliments, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
10 d'octubre 2022 - 11:42 Actualitzat: 14 d'octubre 2022 - 07:56

La Comunitat Valenciana es mobilitza aquesta setmana contra la pobresa. La ciutadania, guiada per les organitzacions del tercer sector, demanarà als polítics de les Corts mesures concretes per a frenar el canvi climàtic, la bretxa de gènere o garantir els drets d’asil i refugi, entre altres reivindicacions, per a reduir la pobresa. A la Comunitat Valenciana, un 29% de la població viu en risc de pobresa o exclusió social, el que suposa quasi un milió i mig de persones.

En aquest sentit, les 200 entitats implicades en aquesta campanya, que són des d'ONG fins a universitats o sindicats de la Comunitat Valenciana, presenten aquest divendres a les Corts una sèrie d’iniciatives orientades a reduir la pobresa i que volen que els partits polítics amb representació parlamentària incloguen en el programa electoral de les pròximes eleccions, les de la pròxima primavera.

Les entitats implicades en la campanya Pobresa Zero volen reivindicar iniciatives locals que, com defenen les entitats integrades en la campanya Pobresa Zero, de la Coordinadora Valenciana d’ONG, són la base per a posar fi als problemes globals.

Una de les portaveus de la campanya, Maite Puertes, va explicar aquesta setmana en Les Notícies del Matí que, en el cas de la Comunitat Valenciana, la pobresa afecta sobretot les dones. "La pobresa té rostre de dona", ha apuntat.

Puertes ha recordat que al conjunt del planeta hi ha 160 milions de xiquets que treballen, "i amb treballs durs i perillosos", segons ha matisat, i 860 milions de persones que viuen sumides en la pobresa extrema. Dues dades que evidencien la necessitat d’implicar tots els estats del món en la lluita contra la pobresa.

A més, al llarg de la setmana hi ha previstes una sèrie de concentracions per a conscienciar la societat de la necessitat d’implicar-se en la lluita contra la pobresa.

A Alacant i Almàssera (Horta Nord) serà aquest divendres de vesprada, mentre que a València i Elx (Baix Vinalopó) serà dissabte. A Castelló de la Plana, dilluns que ve, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, s’han programat un teatre fòrum que s’interpretarà en diversos llocs de la ciutat i un joc per a conscienciar de la necessitat d’implicar-se en la lluita contra la pobresa.

En totes elles, enguany es reivindica un canvi en el sistema de producció i consum, els drets laborals, que es facen efectius els drets d’asil i refugi i iniciatives per a lluitar contra el canvi climàtic i la bretxa de gènere. 

També et pot interessar

stats