Més de 200 agents treballen per a estabilitzar l’incendi de Tàrbena

El veïnat segueix desallotjat i la carretera CV-715 continua tallada per a afavorir el pas dels vehicles que treballen en l’extinció

Una patrulla de la Guàrdia Civil talla el pas en un dels punts de la Marina tallat al trànsit a causa de l'incendi
Una patrulla de la Guàrdia Civil barra el pas en un dels punts de la Marina tallat al trànsit a causa de l'incendi / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 d'abril 2024 - 11:49 Actualitzat: 16 d'abril 2024 - 17:23

L'extinció de l'incendi que des de diumenge al migdia crema l’interior de la Marina Baixa evoluciona favorablement, però encara no es dona per controlat. Les pròximes hores seran determinants per a comprovar si es pot donar per estabilitzat, però les hores centrals de la jornada poden resultar crucials, com també ho serà el treball sobre el terreny, en el qual actuen unes 200 persones. Així ho ha exposat el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Javier Montero, en l’últim balanç que ha donat, a les 11 del matí.

Per ara, el foc ha cremat 690 hectàrees, una xifra que no es descarta reduir una vegada es faça la supervisió definitiva i es constate que queden zones sense cremar, com apuntava Montero. Després d’una nit amb una evolució positiva dels treballs d’extinció, en què s’ha aconseguit frenar l’avanç del flanc sud, vora 200 agents treballen aquest dimarts sobre el terreny.

Javier Montero indicava que ara és determinant el treball manual per a sufocar l’incendi en aquells punts on no hi ha flama, però pot ressorgir.

A primera hora del matí sobrevolaven la zona cremada sis mitjans aeris, una xifra que s'ha anat reduint progressivament al llarg del dia, ja que l'evolució ha sigut favorable. De fet, passades les 17 hores ja s'han retirat tots.

El veïnat, per la seua banda, continua desallotjat i Montero no ha donat cap previsió pel que fa al moment en què puguen tornar a casa. La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha descartat que les 182 persones desallotjades puguen tornar a casa aquest dimarts. Sí que podran fer-ho momentàniament si necessiten agafar alguns objectes, però no quedar-se a casa.

Montero, tot i entendre la impaciència dels afectats, que estan acollits majoritàriament en cases de familiars i amics, convidava a la cautela: “No hem d’avançar-nos, hem d’esperar que passen les hores més perilloses, atés que en les hores centrals del dia pot haver-hi algun rebrot i, una vegada estiga solucionat, intentarem que la tornada a casa siga com més prompte millor. Siguem cautelosos”, exposava.

Pel que fa a les comunicacions, la CV-715 és l'única via que continua tallada. El responsable d’Emergències de la Generalitat també feia una crida als curiosos que estan acostant-se a la zona de l’incendi, concretament als ciclistes, no sols perquè dificulten el pas dels vehicles, sinó perquè s’exposen al perill de circular entre vehicles pesants que treballen en les tasques d’extinció. “Els mateixos ciclistes s’exposen a un risc innecessari”, exposava Montero.

Sense llançar les campanes al vol, el responsable d’Emergències insistia en la bona evolució de l’incendi i remarcava la idoneïtat del treball que han fet els efectius que, a parer seu, ha permés “salvar molta massa forestal, si tenim en compte tot el que es podria haver perdut”. “S’ha treballat amb molta professionalitat, l’estratègia ha sigut un encert”, afegia. 

Pel que fa a les possibles responsabilitats d'aquest incendi, els dos únics detinguts fins ara han passat aquest dimarts a disposició judicial.

També et pot interessar

stats