142 detinguts i 73 escorcolls en una macrooperació contra la màfia armènia

A València hi ha 36 detinguts i a Alacant, 29.

Detencions a Godelleta

La Fiscalia Anticorrupció manté oberta una macrooperació policial contra la màfia armènia en què ja hi ha 142 detinguts. El jutjat d'instrucció número 2 de Terrassa ha ordenat l'escorcoll de 73 ubicacions en diferents municipis de la Comunitat Valenciana a les comarques de l'Horta,  el Camp de Túria, la Plana d'Utiel-Requena, la Safor, la Ribera, l'Alacantí i el Vinalopó Mitjà. També s'estan produint escorcolls en diverses poblacions de Madrid, Barcelona i Albacete. 

La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra participen en aquest dispositiu conjunt que ja ha detingut 36 persones  a València i 29 a Alacant. Precisament a Alacant, s'ha detectat un grup pertanyent a aquesta banda criminal que suposadament arreglava partits de tenis. 

Es tracta de la major operació contra aquests clans que s'ha dut a terme mai a Espanya. La investigació es va iniciar al 2016 quan es va produir un doble crim a Barcelona on van morir dos mebres d'aquesta organització. Als membres de la banda, se'ls acusa de tot tipus de delictes, des de robatoris fins a extorsions, tràfic d'armes i de drogues i blanqueig de capital. 

La investigació ha permés detectar que en Europa i Espanya conviuen diferents caps de la màfia d'origen armeni amb "poderoses estructures organitzatives" que controlen i supervisen les activitats criminals en tota la Unió Europea. Anticorrupció ha explicat que aquests líders govenen en un o més territoris, i són els resposables últims de les activitats delictives. A més, ha detallat el funcionament intern d'aquestes organitzacions que manejen, custodien i blanquejen grans quantitats de diners emmagatzemats en les caixes comuns que gestionen els caps. Els integrants han de contribuir amb un percentatge dels beneficis que obtenen de les seues activitats criminals, a més de realitzar-hi aportacions periòdiques. 

A hores d’ara, ja hi ha tres investigats en presó provisional, comunicada i sense fiança des de fa mesos. El jutge investiga la suposada comissió dels delictes d’organització criminal, robatori en casa habitada, contraban de tabac, delicte contra la salut pública i corrupció lligada a apostes esportives de segona categoria a tercers països, entre d'altres.

També et pot interessar

stats