Els 133 vacunòdroms tanquen amb tres quartes parts de la població valenciana vacunada

Puig s’ha mostrat satisfet per la bona marxa de la vacunació, “amb excel·lents resultats” 

Vacunòdrom en Les notícies de la nit
Imatge d'arxiu del vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València

Els 133 espais de vacunació massiva que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana tanquen aquest dimarts, una vegada que han complit la missió per a la qual els van posar en marxa. Amb l'engegada el 19 d’abril, es va accelerar el ritme de vacunació, que en poc més de cinc mesos ha passat del 7,23% de la població valenciana amb la pauta completa en aquell moment, fins al 77,71% en l’actualitat. 

Així ho ha anunciat durant el debat de política general a les Corts el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha mostrat satisfet per la bona marxa de la vacunació, “amb excel·lents resultats”, i ha apuntat que la Comunitat Valenciana està per damunt de la mitjana espanyola (76,6%).

La vacunació massiva va començar el 19 d’abril amb la instal·lació dels quatre grans vacunòdroms, preparats i dotats de tot el material sanitari necessari, a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Ciutat de la Llum d'Alacant, la Institució Firal Alacantina (IFA) d'Elx i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. 

A mesura que van arribar mes dosis, la immunització massiva prenia força. El 25 de maig, el territori valencià comptava ja amb 133 punts de vacunació: 101 nous centres municipals que se sumaven als 32 que ja estaven en funcionament. Un gran impuls per arribar a la fita del 70% de la població vacunada, que es va aconseguir el 18 d’agost. 

Amb un percentatge de població vacunada elevat, l’últim pas de la Generalitat per a atraure aquelles persones que no han rebut cap dosi ha sigut la instal·lació punts de vacunació als voltants dels estadis de futbol. 

Segons han avançat fonts de la Conselleria de Sanitat Universal, aquelles persones que no hagen rebut la dosi corresponent i vulguen vacunar-se a partir de dimecres, hauran de posar-se en contacte amb el seu centre de salut assignat. Fonts del departament que dirigeix Ana Barceló han indicat que al llarg d'aquest dimarts donaran més detalls sobre com serà la vacunació a partir del tancament dels grans vacunòmetres.

També et pot interessar

stats