La Generalitat instal·la punts de vacunació als voltants dels estadis de futbol

Puig ha destacat que l'objectiu és convéncer que es vacunen contra la Covid-19 aquelles persones que encara no ho han fet

Aficionats del València en una imatge d'arxiu
Un dels punts de vacunació estarà als exteriors de Mestalla, on diumenge juguen el València i el Reial Madrid / Efe

La Generalitat ha instal·lat aquest dissabte els primers punts de vacunació als voltants dels estadis de futbol com a experiència pilot per a intentar convéncer que es vacunen contra la Covid-19 aquelles persones que encara no ho han fet. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una entrevista en la Cadena SER, en la qual ha concretat que un d'aquests punts estarà als exteriors de Mestalla, on diumenge juguen el València i el Reial Madrid.

Es tracta, ha dit Puig, d'una prova per a veure si es pot "aconseguir que les persones que encara no han anat a vacunar-se, hi vagen i sàpien que contribueixen a la seua pròpia seguretat i a la de la resta de ciutadans".

Puig ha destacat que les persones no vacunades són les que en aquest moment més pateixen la malaltia. Segons ha assegurat, si no fora per la vacunació, aquesta onada de la pandèmia "hauria sigut la més mortífera de totes", perquè la variant delta "té un nivell de contagi altíssim i hauria sigut terrible sense les vacunes".

El cap del Consell ha recordat que el 86% de les persones que poden ser vacunades a la Comunitat Valenciana té la pauta completa, però ha insistit en la importància "d'accelerar el procés al màxim".

Equips mòbils al Martínez Valero i a Mestalla

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha desplaçat equips mòbils de vacunació als partits Elx-Llevant, previst per a les 18:30 hores de dissabte a l'estadi Martínez Valero, i farà el mateix diumenge al València-Reial Madrid, que tindrà lloc a les 21:00 hores al Mestalla. A Elx, l'horari de vacunació serà de 16:30 a 19:00 hores i a València, l'equip de professionals sanitaris estarà vacunant de 18:00 a 21:00 hores.

Els equips mòbils se situaran als voltants dels estadis entre dues i tres hores abans de l'inici dels partits per a facilitar la immunització de totes aquelles persones que estiguen pendents de vacunar-se, aprofitant l'afluència d'aficionats amb motiu de la celebració d'aquestes esdeveniments esportius.

Segons ha destacat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en aquests moments el 86,13% de la població valenciana ja compta amb la pauta completa. Per això, ha animat tots els aficionats i ciutadans que estiguen pendents de vacunar que "aprofiten per a fer-ho en aquests punts de vacunació provisionals que trobaran al costat dels estadis de futbol".

Podria estendre's a altres esdeveniments

Aquesta acció és una experiència pilot que, en el cas d'obtindre resultats satisfactoris, “podrà estendre's a altres esdeveniments semblants, esportius o d'una altra naturalesa”, segons ha explicat Barceló.

Aquesta iniciativa nova s'emmarca en l'estratègia que la Conselleria de Sanitat està desenvolupant en la fase final de la campanya de vacunació programada per a repescar a totes aquelles persones que hagen sigut citades amb anterioritat i encara no s'hagen vacunat.

D'aquesta manera, i amb el mateix objectiu, la Conselleria de Sanitat va iniciar la setmana passada la vacunació sense cita als 133 punts de vacunació massiva per a facilitar-la i acostar-la a tots els ciutadans.

Fins al moment, són ja 4.027.118 les persones que han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus a la Comunitat Valenciana, i 3.853.306 de persones, el 86,13% de la població vacunable, que han rebut ja la pauta completa.

També et pot interessar

stats