Més de 100 efectius i 350 contenidors addicionals per a eliminar els residus de les Fogueres dels carrers d’Alacant

La recollida de fem es retardarà a les quatre de la matinada per a evitar tallar els carrers quan hi haja afluència de gent

L'ajuntament posarà contenidors als voltants de les barraques i racons per a afavorir la recollida de les restes de la festa
L'Ajuntament posarà contenidors als voltants de les barraques i racons per a afavorir la recollida de les restes de la festa / Ajuntament d'Alacant

Més de 100 efectius mantindran nets els carrers d’Alacant durant les Fogueres, i la Nit de la Cremà en seran encara més, fins a 170 persones retiraran les restes de la festa. A més, vora 350 contenidors addicionals es distribuiran pel nucli urbà per a la recollida de les restes de les barraques i els racons.

És el dispositiu especial de neteja que ha preparat l’Ajuntament d’Alacant per a les pròximes festes i que abastaran no sols el nucli urbà, sinó també les platges de la ciutat.

Davant de la previsió d'aglomeracions, s’ha previst una neteja especial del centre d'Alacant, que comptarà amb equips i maquinària especialitzats. Aquests serveis començaran a les cinc del matí i els carrers es repassaran al migdia.

Així mateix, fonts municipals han indicat que aquest dispositiu també comprén 350 contenidors, que s’ubicaran prop de les barraques, per a reduir els actes incívics i que la seua utilització per part dels ciutadans ajude a mantindre Alacant més neta durant les festes.

D’altra banda, i tenint en compte la dificultat que suposaria tallar els carrers en aquest període festiu, es retarda l'hora de recollida de fem de la mitjanit a les quatre del matí.

Tota aquesta previsió es reforçarà especialment la Nit de Sant Joan, quan a Alacant hi haurà cinc camions i cinc pales, a més d'un reforç de 25 operaris.

Desenes de treballadors del servei de neteja recullen les restes deixades sobre l'arena en una imatge d'arxiu
Desenes de treballadors del servei de neteja recullen les restes deixades sobre l'arena en una imatge d'arxiu / Ajuntament d'Alacant

Per a la nit següent, la de la Cremà, l’adjudicatària del servei de neteja posarà en marxa un desplegament de 170 operaris i 52 vehicles, que s'encarregaran de la recollida de fogueres i barraques mitjançant un servei format per 37 camions i 15 pales.

L'operatiu addicional d'estiu al servei ordinari, format per més de 25 operaris, començarà a treballar el 18 de juny i durant tot l’estiu en la neteja de platges per a aconseguir que l'arena quede diàriament "impecable" per als banyistes i impedir que ni turistes, ni ciutadans, ni la mar patisquen les conseqüències de les festes, com puntualitzen fonts municipals. 

També et pot interessar

stats