Més de 100.000 persones reivindicaran dissabte la fi de les agressions al col·lectiu LGTBI+

Lambda assegura que en els últims anys hi hagut un repunt de les agressions, per això serà la principal reclamació de la manifestació de l'Orgull de València

Imatge d'arxiu d'una manifestació contra les agressions a les persones lgtbi+
Imatge d'arxiu d'una manifestació contra les agressions a les persones LGTBI+ / À Punt NTC

Més de 100.000 persones, segons les estimacions dels organitzadors, reivindicaran aquest dissabte a València els drets de les persones LGTBI+ i, sobretot, la fi de les agressions a aquest col·lectiu, que han repuntat en els últims anys.

Serà en la manifestació de l'Orgull LGTBI+, que ha convocat Lambda i que ja compta amb l’adhesió de vora setanta organitzacions entre entitats públiques i socials, partits polítics i sindicats.

El lema d’enguany serà "Contra l'odi: drets i orgull", un eslògan que guarda relació amb l'augment de les agressions els últims anys, com ha reconegut David Vidal, responsable de l'organització de l'Orgull de Lambda, en Les notícies del matí d’aquest divendres.

Vidal ha assenyalat que en els últims anys hi ha un retrocés pel que fa al tractament que reben les personesLGTBI+, no només per part de la societat, sinó també per part de les administracions, segons ha puntualitzat Vidal. “Estem vivint un increment de les agressions cap a aquest col·lectiu, fins i tot parlem d’agressions físiques”, denunciava David Vidal durant la seua intervenció en la ràdio d’À Punt.

Part del feminisme, en contra

El representant de Lambda ha denunciat un retrocés generalitzat en els drets del col·lectiu LGTBI+ en general al conjunt d’Espanya. Pel que fa a l’increment dels delictes d’odi cap a aquestes persones, David Vidal s'ha referit a les persones trans, que tradicionalment eren víctimes de delictes comesos des de la dreta, però ara s’hi afig el de “part del feminisme”.

El portaveu de Lambda indicava que part d’aquest col·lectiu “rebutja les dones trans”. “Ara ja no som tots aliats”, lamentava. Per això, aprofitava la seua intervenció en Les notícies del matí per a reivindicar una llei trans estatal semblant a la de la Comunitat Valenciana.

El pont de l'Exposició, el punt de partida

Una realitat contra la qual clamaran aquest dissabte els assistents a la manifestació, que eixirà a les huit de la vesprada des del pont de l’Exposició. La manifestació es dirigirà cap al centre, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament de València, on es llegirà un manifest.

Les reivindicacions i l’assessorament del col·lectiu LGTBI+ no es limiten només a la manifestació de l’Orgull de dissabte. Al llarg de la setmana s’han habilitat punts d’informació violeta en diferents llocs de la ciutat de València, que oferien informació, per exemple, de les pautes d’actuació en cas de patir una agressió o els recursos que tenen a l’abast les persones LGTBI+, entre altres assumptes. 

També et pot interessar

stats