Més de 1.200 efectius i 19 mitjans aeris per a previndre incendis forestals els dies de Pasqua

Justícia i Interior reforçarà un 3% el personal que atén les telefonades de l'112 des d’aquest dijous fins al 8 d’abril

La serra Calderona, en una imatge d'arxiu
La serra Calderona, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Més de 1.200 efectius, 46 unitats de bombers forestals, 19 mitjans aeris i un 3% més de personal per a atendre les telefonades de l'112. Són algunes de les xifres que deixa el dispositiu extraordinari per a previndre incendis en les nostres muntanyes des del Dijous Sant fins al 8 d’abril, coincidint amb un període de més afluència als espais naturals que, a més, enguany es dona en un període d’extrema sequera que pot afavorir la propagació de les flames.

La Conselleria de Justícia i Interior, a través de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha presentat aquest dimarts el dispositiu especial de vigilància dels espais naturals.

Aquest dispositiu està format pel personal tècnic del Centre de Coordinació d'Emergències i pel Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, integrat per quaranta unitats terrestres i sis helitransportades —que són les que treballen durant tot l'any— a les quals se sumen a partir de l'1 d'abril, i amb un mes d'antelació, 183 bombers de les 16 unitats de reforç.

A més, hi haurà dènou mitjans aeris, entre avions i helicòpters. Com a novetat enguany, des de Justícia i Interior destaquen que sis helicòpters de llançament d'aigua i transport de personal estaran operatius tot l'any.

D’altra banda, i per a atendre les telefonades del centre d’Emergències, s’incrementarà un 3% el personal del servei 112.

Respecte al dispositiu aportat per la Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals, inclou 422 persones al llarg de tot el període, distribuïdes en les tres províncies (106 a Castelló, 183 a València i 103 a Alacant), a més de trenta sense província assignada.

Així mateix, per a reforçar la prevenció, la policia de la Generalitat augmentarà les unitats que faran vigilàncies preventives en les zones recreatives des del 28 de març. Supervisaran el bon ús del foc i evitaran que se n'encenga cap als parcs naturals.

Elisa Núñez, consellera de Justícia i Interior, ha destacat que “amb totes aquestes mesures extraordinàries volem donar una resposta àgil, eficient i eficaç de cara als nombrosos conats d'incendi que s'estan produint en els últims mesos a causa de la meteorologia, la falta de pluja i la sequera que registra el patrimoni natural de la Comunitat Valenciana”.

Mesures del màxim nivell de prevenció

Per a aconseguir-ho, en Setmana Santa i Pasqua s'adoptaran les mesures preventives previstes en el nivell de risc màxim d'incendis forestals (nivell 3 de preemergència).

A més, està previst el vol de reconeixement de tres mitjans aeris de la Generalitat per a fer rutes de vigilància preventiva carregats amb aigua i retardant. En aquest sentit, s'han establit set rutes per les tres províncies, especialment en els territoris amb major massa forestal.

També et pot interessar

stats