Yolanda Díaz llança el 8 de juliol la plataforma Sumar

El partit, que ha presentat la seua imatge aquest divendres, pretén aglutinar totes les sensibilitats a l'esquerra del PSOE

Yolanda Díaz llança el 8 de juliol la plataforma Sumar / À Punt NTC

El pròxim 8 de juliol Yolanda Díaz dona el tir d'eixida a Sumar, la plataforma que pretén aglutinar les forces a l'esquerra del PSOE amb la vista posada en les pròximes eleccions.

Aquest divendres, una setmana abans de llançar el nou partit a les instal·lacions de Matadero a Madrid, s'ha presentat la seua imatge en les xarxes socials.

Tot i que Díaz anuncià el passat 19 de setembre a València que es llançaria “amb caràcter immediat” a un procés d’escolta, aquesta intenció s’ha anat ajornant, entre altres raons, a causa de la celebració dels comicis andalusos.

A pesar de la intenció de la vicepresidenta segona del govern espanyol d'aglutinar totes les sensibilitats a l'esquerra dels socialistes en Sumar, els recels aparegueren en el si d’Unides Podem.

“Podem ha demostrat, demostra i demostrarà que és la força política indispensable i imprescindible”, declarava la secretària general de Podem, Ione Belarra, poc després d’assabentar-se de les intencions de Díaz, encara que li han promés lleialtat.

En l’equació inicial de la plataforma entraven cares tan conegudes com la fins fa uns dies vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La dimissió d’Oltra, que va ser l'amfitriona del primer acte multitudinari que les va reunir a València, ha sacsejat l’impuls del projecte.

Díaz va aprofitar els actes durant la campanya electoral andalusa per a refermar-se en diverses ocasions a “a fer un pas avant per a guanyar Espanya".

També et pot interessar

stats