Ximo Puig: "Les punxades per a la submissió química tindran castic jurídic"

El cap del Consell ha afirmat que "les dones mereixen fer el que vulguen i on vulguen amb total llibertat"

Ximo Puig, en declaracions als mitjans a l'Arenal Sound
Ximo Puig, en declaracions als mitjans en l'Arenal Sound / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest dijous que es tractaran com a "delinqüents" les persones que facen punxades amb l'objectiu d'aconseguir submissió química, una acció que atenta –ha dit– "contra la dignitat de la persona" i que "tindrà castic des de la perspectiva jurídica".

Puig ha fet les declaracions aquesta vesprada a Borriana, on ha visitat el festival Arenal Sound. Preguntat per les tres denúncies que han presentat joves durant les festes de benvinguda d’aquest festival per haver-se sentit punxades, el cap del Consell ha asseverat en aquest sentit que "cal tractar les persones que cometen aquest tipus d'actes com a delinqüents". “Les dones mereixen fer el que vulguen i on vulguen amb total llibertat" –ha afirmat– i ha recordat que aquest tipus d'actes "atempten contra la dignitat de la persona".

Davant de successos com aquests, Puig ha indicat que estan elaborant un protocol la Generalitat i la Conselleria de Justícia, que es coordinarà juntament amb els centres sanitaris i les forces i cossos de seguretat de l'Estat quan es reba una telefonada al 112.

El president ha advocat per "promoure la cultura del respecte" i ha afegit que "les persones que no respecten tindran castic des de la perspectiva jurídica".

També et pot interessar

stats