Augmenten les denúncies de submissió química per punxades

Catalunya i Extremadura han actualitzat i han activat protocols davant d'aquests casos, mentre que la Comunitat Valenciana posa en marxa un pla d’acció de reforç d’agents

Imatge de persones ballant en una discoteca
Imatge d'arxiu d'una discoteca / Shutterstock

Comunitats autònomes com Catalunya i Extremadura han actualitzat i han activat protocols d'actuació davant de possibles casos de submissió química per punxades, mentre que les autoritats demanen prudència: pràcticament en cap de les anàlisis fetes no s'han trobat substàncies tòxiques i les dones no han referit ser víctimes de cap delicte.

Els protocols i guies revisades aconsellen telefonar al 112, denunciar i acudir com més prompte millor a un centre sanitari, on es farà sense demora una anàlisi toxicològica. Els facultatius valoraran si és necessari, a més, activar el protocol de profilaxi de postexposició al VIH.

Les denúncies ja es compten per desenes, quasi totes de dones que reporten haver sentit una punxada mentre estaven de festa en locals d'oci, festivals o concerts.

La Comunitat Valenciana ha posat en marxa un pla d'acció de reforç d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per als mesos d'estiu a les zones amb més aglomeracions i festes per a previndre agressions sexuals o punxades.

També et pot interessar

stats