Ximo Puig descarta remodelar el Consell més enllà del relleu de Dalmau

El president de la Generalitat remarca que la màxima prioritat és la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social 

Reunió del primer ple del Consell d'aquesta legislatura
Reunió del primer ple del Consell d'aquesta legislatura / Jorge Gil / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, descarta remodelar el Consell més enllà del relleu del vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, qui ha comunicat la seua intenció d'abandonar el càrrec.

Tal com ja va avançar À Punt, el cap del Consell ha dit aquest dimarts en una entrevista en Onda Cero que la màxima prioritat ara és “la superació de la pandèmia i la reactivació econòmica i social” i que fins que no finalitze aquesta etapa no veu apropiat realitzar més canvis en l’equip.

El cap del Consell ha afegit que aquesta setmana es reunirà amb Rubén Martínez Dalmau i també amb la coordinadora de Podem, Pilar Lima, per a tractar aquest relleu en la vicepresidència segona.

Puig ha expressat l’agraïment i reconeixement a la tasca de Dalmau i ha remarcat que la decisió sobre la persona que ha de substituir-lo correspon a Podem, amb qui buscarà una ràpida solució “a una situació interna que afecta un dels grups que dona suport al govern, però no al govern”.

En aquest sentit, ha incidit que respecta les decisions internes de cada partit que forma part del Botànic i que actuarà amb “màxima lleialtat” amb els socis de govern.

Sobre Hèctor Illueca, qui Martínez Dalmau ha avançat que podria ser el seu substitut, el president de la Generalitat ha dit que no el coneix personalment, però que té una bona opinió sobre ell, com “una persona vàlida i amb capacitat”. En qualsevol cas, Puig ha insistit que és una decisió de Podem “en la qual no em vull ficar” i ha afegit, però, que, si finalment és ell, pot fer un bon paper. 

També et pot interessar

stats