Vox proposa un gir de la política econòmica: "Tirar Sánchez no és prou, cal recuperar el seny"
La formació ha presentat aquest divendres el programa econòmic amb el qual pretén oferir una "alternativa completa" a la política econòmica espanyola de les últimes cinc dècades
El portaveu polític de Vox, Jorge Buxadé, i el parlamentari, Iván Espinosa de los Monteros, han sigut els encarregats de desgranar les propostes econòmiques de Vox en una compareixença envoltats de múltiples càrrecs orgànics i institucionals del partit a tot Espanya.
Tots dos han coincidit que Espanya es troba en una situació econòmica "extremadament difícil" i, per tant, Vox ha elaborat un seguit de mesures que, ha assegurat Buxadé, no estan destinades a aconseguir "un o dos vots més" en aquestes eleccions sinó a oferir una proposta de futur.
"Fuig del continuisme de totes les formacions polítiques -ha subratllat el dirigent de Vox-. No es tracta d'abaixar o apujar un punt percentual d'un impost, sinó de construir una alternativa completa a les polítiques dels partits que han pasturat Espanya les últimes cinc dècades".
Espinosa de los Monteros ha afegit que, des de l'arribada de Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa, només hi ha hagut "un deteriorament acumulat i addicional" de totes les dades econòmiques, ja que "ha tractat de vendre com a èxit el fracàs recent més gros de la història d'Espanya".
Per això, ha subratllat la necessitat de "tirar Sánchez, el sanchisme i el socialisme", però això no és "prou". "Espanya ha de recuperar el seny i el sentit comú per a ser capaç d'escriure el seu futur", ha reivindicat demanant allunyar-se de "doctrines ideològiques". Per a això, proposen una reforma fiscal total, modificació de l'IRPF, de l'IVA i eliminació de tota despesa supèrflua; a més de suport a sectors productius com el camp, el turisme o el de l'automòbil.
"L'economia està en mans de fanàtics que aproven la llei de canvi climàtic, la llei de la Mar Menor o la llei d'habitatge", ha denunciat Buxadé al·ludint a més a l'atur, la immigració il·legal "massiva i descontrolada, la “submissió” a polítiques globalistes o l'agenda 2030.
Derogar les lleis de l’avortament i l’eutanàsia
D’altra banda, Vox ha fet públic el seu programa per a les eleccions generals del 23J, en què destaca la derogació de les lleis de l’avortament i de l’eutanàsia, així com l’establiment del pin parental.
En el document proposen una legislació sanitària “respectuosa amb el dret a la vida” i “la integritat física i moral”, que derogarà les lleis de l’avortament i de l’eutanàsia, i es fomentaran lleis que donen suport a la natalitat i la família.
Quant al pin parental, volen recuperar la “legítima autoritat dels pares” i “el seu protagonisme en l’educació dels fills”, i per això proposen garantir el coneixement previ i l’“acceptació” dels pares davant de qualsevol contingut afectivosexual o “ideològic” que els menors puguen rebre a l’aula.
Acabar amb l’estat de les autonomies
Segons el programa, els d’Abascal pretenen treballar per a acabar amb les “fronteres artificials” creades per les comunitats autònomes, que “atempten” contra els drets dels espanyols i “impedeixen” el desenvolupament social i econòmic d’Espanya. També aposten per tornar a l’Estat les competències en educació, sanitat, seguretat i justícia, que actualment corresponen a les comunitats autònomes, i limitar “en tot el que siga possible” la capacitat legislativa autonòmica. Així com “assegurar i visibilitzar la presència de l’administració civil i militar de l’Estat” en tots els territoris, especialment en aquells on “els governs separatistes han tractat d’esborrar Espanya, davant de la inacció dels governs nacionals anteriors” i eliminar progressivament les policies autonòmiques per a integrar-les en la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.
En matèria de símbols nacionals, pretenen atorgar la màxima protecció jurídica a la bandera, l’himne i la corona, agreujant les penes perquè cap afront hi quede impune, i advoquen per derogar totes les lleis que el govern de Sánchez ha aprovat i ha mantingut, que engresquen l’enfrontament i la divisió entre espanyols”, com la llei de memòria democràtica o la llei LGTBI.
També cal destacar entre les propostes la seua idea de modificar el sistema d’elecció dels vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de manera que tots els membres siguen designats o proposats pels jutges i magistrats mateixos, “sense ingerència de partits polítics o associacions polititzades”.