Vox presenta un recurs davant del TC contra la llei trans perquè "desprotegeix, invisibilitza i menysprea les dones"

Javier Ortega Smith demana la "derogació sense matisació de totes les lleis d'imposició ideològica del sanchisme" malgrat desconfiar del Constitucional

Els dirigents de Vox José María Figaredo, Marta Castro, Javier Ortega i Carla Toscano, a la seua arribada al Tribunal Constitucional
Els dirigents de Vox José María Figaredo, Marta Castro, Javier Ortega i Carla Toscano, a la seua arribada al Tribunal Constitucional / Eduardo Parra (Europa Press)

Vox ha presentat aquest dimecres un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei trans davant del Tribunal Constitucional perquè considera que és "aberrant" i "desprotegeix la dona", i ha demanat la "derogació sense matisació de totes les lleis d'imposició ideològica del sanchisme".

El Gup Parlamentari de Vox al Congrés ha registrat aquest recurs d'inconstitucionalitat contra la llei trans per "ideològica", malgrat desconfiar de la independència del Tribunal Constitucional després de la lluita dels partits polítics per a ocupar els seus llocs.

Segons Ortega Smith, molts dels components del tribunal tenen una "clara i manifesta falta d'independència" en haver sigut "col·locats a dit" i han demostrat en la seua vida política "la seua tendència partidista i sectària".

"Contra totes aquestes lleis la nostra resposta és ben clara: derogació sense matisació. Nosaltres no caminem en el tripijoc del maquillatge i dels retocs que pretenen uns altres", ha manifestat el vicepresident de Vox, Javier Ortega Smith, en declaracions als mitjans, a l'eixida del TC.

A més, ha denunciat que la llei trans, així com la llei del "només sí és sí", generen "la major desprotecció, menyspreu i invisibilització que es pot fer de la dona" i la "posen en risc, en deixar al carrer pederastes i violadors", ha subratllat Ortega Smith.

També et pot interessar

stats