Vox avança que la presidència de les Corts serà una “sorpresa”

D'aquest nomenament depén la resta de la mesa, ja que ha d'haver-hi paritat entre els membres

Imatge d’arxiu del ple de les Corts
Imatge d’arxiu del ple de les Corts / Europa Press

Vox manté en secret el nom de la persona a la qual presentarà com a candidata a la presidència de les Corts. De fet, aquest dimarts la síndica en funcions de la formació, Ana Vega, ha afirmat que serà una “sorpresa” que es donarà a conéixer dilluns que ve. D'aquest nomenament depén la resta de la mesa, ja que ha d'haver-hi paritat entre els seus membres.

Així doncs, la resta de grups —PP, PSPV i Compromís— tampoc han revelat cap nom dels candidats o candidates que presentaran a la mesa. I és que, en virtut del pacte entre PP i Vox per a la cambra, la formació que dirigeix Santiago Abascal s'assegura igualment la presidència de les Corts.

La Mesa de les Corts és l'òrgan que dirigeix el parlament. Està formada per la presidència, dues vicepresidències i dues secretaries. Ha d'haver-hi paritat entre els cinc càrrecs, per la qual cosa el fet que hi haja president o presidenta condicionarà la resta de noms.

De fet, PP, PSPV i Compromís s'han resistit a dir cap nom que s'estiga estudiant per a l'organisme. Els altres quatre llocs es repartiran previsiblement entre populars i socialistes, pel fet que les votacions de vicepresidències i secretaries es fan en paral·lel, i es nomena els dos candidats amb més vots, per la qual cosa és suficient que PP (40 vots) i PSPV (31) voten als seus propis aspirants. Ni tan sols una improbable suma de Compromís (15 escons) i Vox (13) permetria que un altre candidat entrara en la mesa.

També et pot interessar

stats