Verónica Ruiz: "Compromís té veu pròpia al Congrés i si el finançament no és el que toca, no votarem a favor"

La diputada afirma que el govern d'Espanya s'ha de prendre seriosament les paraules de Baldoví "perquè no podem ser més que ningú, però tampoc menys i volem un finançament just per a enfortir els nostres serveis públics"

Verònica Ruiz, diputada de Compromís a les Corts, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El suport de Compromís al govern de Pedro Sánchez està en l'aire si no hi ha singularitat per a la Comunitat Valenciana. Ho va dir dijous el síndic del grup a les Corts, Joan Baldoví, i ho ha confirmat este divendres la diputada de Compromís a les Corts, Verònica Ruiz.

En Les notícies del matí, Ruíz ha sigut contundent quant a la necessitat d'un finançament que s'ajuste a la realitat dels valencians. Diu que el govern d'Espanya s'ha de prendre seriosament les paraules de Joan Baldoví "perquè no podem ser més que ningú, però tampoc menys i volem un finançament just per a enfortir els nostres serveis públics".

"Compromís té veu pròpia al Congrés i si el finançament no és el que toca, no votarem a favor", ha assegurat la diputada de Compromís a les Corts, Verònica Ruiz.

Compromís té veu pròpia al Congrés i si el finançament no és el que toca, no votarem a favor.

D'altra banda, Verònica Ruiz, que està en la comissió d'educació i cultura del Parlament valencià, ha dit que la futura llei educativa que derogarà l'actual de plurilingüisme de l'anterior Consell del Botànic "és un retrocés en tota la regla". A més, considera "inadmissible" que "no cuide un element que és bàsic com la nostra llengua".

El PP i Vox van rebutjar esta setmana també les esmenes a la totalitat del PSPV i de Compromís a la futura llei de concòrdia. Ruiz ha dit que l'actual Consell vol "imposar cinc lleis que són un retrocés democràtic".

A més, ha afegit que continuaran presentant esmenes parcials "per a fer a pedagogia en la societat", ja que "del PP i Vox no esperem res".

La diputada de Compromís no creu que siga Vox el soci que porta a PP a posicionaments ultres: "Pensen el mateix i acaben votant el mateix".

El futur de les esquerres valencianes passa per Compromís.

Sobre el futur de la coalició Compromís que està en procés de refundació, en la seua opinió, el que "haja de ser Compromís s'haurà de decidir en els diferents òrgans", convocar a les direccions perquè facen la reflexió i construir un Compromís que "done resposta a les necessitats dels valencians".

Per a Verònica Ruiz, "el futur de les esquerres valencianes passa per Compromís" i sobre Mónica Oltra ha destacat que té les portes obertes i que "jugarà el paper que ella vulga jugar, perquè és una líder indiscutible".

També et pot interessar

stats