Micó: "Compromís no formarà part de cap nova reagrupació de l'esquerra estatal"

La portaveu segona de Sumar situa l'arcord parlamentari de Compromís al marge de la crisi orgànica de la plataforma de Yolanda Díaz

La portaveu segona de Sumar amb Compromís, Àgueda Micó
La portaveu segona de Sumar amb Compromís, Àgueda Micó / À Punt NTC

Compromís manté l'aposta per Sumar i alhora se situa al marge de la crisi que ha obert la dimissió de Yolanda Díaz. La portaveu segona del grup parlamentari en el Congrés, Àgueda Micó, ha defés la continuïtat de l'acord parlamentari, que entén que opera al marge de la dimissió de Yolanda Díaz. "Un tema orgànic no ha d'afectar al treball institucional del grup plurinacional, que funciona bé. Continuarem treballant perquè el projecte continue", ha explicat.

Micó ha valorat la renúncia de Díaz com un "un acte de molta dignitat política". "És important reconéixer a les persones que assumeixen responsabilitats en política. No sempre passa", ha destacat.

Malgrat l'acord amb Sumar a les Corts Generals, Compromís va renunciar a formar part de l'estructura orgànica de la formació estatal. El partit valencianista ha recordat la seua independència dins de la plataforma de Díaz per a subratllar que la crisi interna és Sumar i no afecta Compromís. "Som molt respectuosos amb els processos d'altres partits que no són els nostres, amb què compartim espai parlamentari [...] crec que els partits que formen part de Sumar són els que han de decidir com seguir el trajecte", ha manifestat la portaveu.

Un tema orgànic no ha d'afectar el treball institucional del grup plurinacional al Congrés

"Espere pel bé de tota la societat que tinguen un moment de reflexió i puguen continuar avant amb lluites compartides. Respecte del procés que s'obri a Sumar, segur que acabaren arribant a acords", ha insistit.

"No hem format i no formarem part de cap reagrupació de l'esquerra estatal" ha volgut deixar clar Micó, anticipant-se a l'escenari d'un eventual col·lapse de la plataforma de Díaz i reivindicant alhora l'autonomia de Compromís, que defén com a moviment aglutinador de "l'esquerra transformadora" des de la Comunitat Valenciana, amb capacitat per a parlar "d'igual a igual" amb partits estatals.

L'escó de Marzà a l'Europarlament no s'intercanviarà amb EU

La portaveu segona de Sumar ha situat la formació valencianista al marge de les pressions internes a la plataforma de Díaz per a compensar Esquerra Unida, per no haver aconseguit el quart escó a les europees, que havia de permetre l'entrada a l'Europarlament del candidat d'IU Manuel Pineda. "Tot el respecte als partits de Sumar si volen obrir entre ells l'alternança, però Compromís està fora d'això", ha dit.

Micó ha qualificat de "magnífics" els resultats de la formació, que amb 150.000 vots ha obtingut el suport de vora el 8% dels electors de la Comunitat Valenciana, els millors resultats autonòmics de la plataforma estatal, i ha assegurat la presència d'una veu valenciana, Vicent Marzà, a l'Europarlament. "Hem complit l'objectiu. Ho hem donat tot i s'ha vist", ha insistit. Per a la portaveu parlamentària, els resultats demostren que els projectes polítics amb arrelament territorial fort tenen més capacitat per a arribar a la ciutadania, un fet sobre que considera que hauria de motivar "una reflexió conjunta de l'esquerra".

També et pot interessar

stats