La Unió Europea convida Zelenski a participar presencialment en una cimera de líders

La pròxima cita de responsables europeus tindrà lloc el dijous 9 i el divendres 10 de febrer, i n'hi ha una altra prevista per a finals de març

El president ucraïnés Zelensky en una videoconferència aquest dijous a la Cambra de Diputats de Luxemburg
El president ucraïnés Zelenski en una videoconferència aquest dijous a la Cambra de Diputats de Luxemburg / Efe

El president del Consell Europeu, Charles Michel, ha convidat el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, a participar en persona en una “futura cimera” de caps d’estat i de govern de la Unió Europea.

Michel ha anunciat la invitació aquest dilluns a través de Twitter, on indica que no poden proporcionar més informació per “motius de seguretat”. La pròxima cimera de líders de la UE tindrà lloc a la fi d'aquesta setmana, el dijous 9 i el divendres 10 de febrer, i n'hi ha una altra prevista per a finals del mes de març.

Fins ara l'únic viatge a l'estranger que ha fet Zelenski des que Rússia va començar la guerra contra Ucraïna ha sigut als Estats Units. El desembre passat es va reunir amb el president Joe Biden i va fer un discurs al Congrés del qual va tornar a Kíiv amb la promesa de més ajuda militar de Washington.

Les institucions de la UE van convidar fa mesos el mandatari ucraïnés a visitar Brussel·les. Preguntat sobre aquest tema la setmana passada, Zelenski va dir que "realment" vol viatjar a la capital comunitària, però existeixen "grans riscos" per les "ganes de revenja de Rússia".

Els líders comunitaris sí que han visitat Kíiv diverses vegades, l'última la setmana passada, quan van viatjar al país la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i quinze comissaris per a reunir-se amb el govern ucraïnés.

També et pot interessar

stats