Unides Podem i el PSPV demanen la dimissió d'Alejandro Morant per posar en dubte les amenaces a Pablo Iglesias

L'alcalde de Busot i diputat provincial d'Alacant ja ha esborrat el missatge original i n'ha fet un altre en què condemna "qualsevol acte de violència" alhora que defén la seua llibertat d'expressió

Missatge d'Alejandro Morant, alcalde de Busot, sobre les amenaces a Pablo Iglesias
Missatge d'Alejandro Morant, alcalde de Busot, sobre les amenaces a Pablo Iglesias

Unides Podem i el PSPV han demanat la dimissió de l'alcalde de Busot (Alacantí) i diputat d'Infraestructures a la Diputació d'Alacant, el popular Alejandro Morant, per comentaris "insensibles, antidemocràtics i carregats d'odi". Morant ha preguntat en el seu mur de Facebook si "algú es creu" que un ministre (en referència a l'exvicepresident Pablo Iglesias) puga rebre "quatres bales metàl·liques de vora 10 centímetres cadascuna".

Aquesta publicació, que ja ha esborrat l'alcalde busoter, ha igut interpretada per ambdós partits com un qüestionament a totes les amenaces de mort rebudes pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, i l'actual candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid per Unides Podem, Pablo Iglesias.

Unides Podem ha confirmat a À Punt Notícies que demanarà la dimissió de Morant i Podem Alacant ha demanat al president de la diputació alacantina Carlos Mazón que es desmarque públicament d'aquest missatge ''i condemne expressament la violència contra Pablo Iglesias, Marlaska i Gámez''. A més, sol·liciten a Mazón establir un "cordó sanitari a Vox en nom de la democràcia".

En aquesta línia, el portaveu del grup socialista en la Diputació d'Alacant, Toni Francés, ha exigit al president de la institució, Carlos Mazón, que destituïsca de manera "fulminant" el diputat d'Infraestructures. Francés ha alertat que Mazón "té la ultradreta ficada en el govern de la Diputació".

Hores després del primer missatge, el diputat del PP ha escrit un segon text en què condemna "qualsevol acte de violència" alhora que defén la seua llibertat d'expressió.

No és la primera polèmica

Francés no espera una resposta "raonable" per part de Mazón i ha recordat que "ja va defendre i va reforçar Morant" fa a penes nou mesos, el juliol de 2020, davant uns comentaris "carregats de matisos racistes i xenòfobs" en xarxes socials.

El 2018, l'alcalde de Busot va tornar a utilitzar les xarxes socials per a fer saltar la polèmica, en equiparar "veure un debat del Congrés hui dia" amb "aquell any 1936".

També et pot interessar

stats