El vicepresident de la Diputació d'Alacant demana "deportacions massives" i endurir les lleis davant la immigració il·legal

Els partits polítics Podem i Guanyar Alacant estudien presentar una querella contra el representant provincial per incitació a l'odi.

Publicació i imatge d'arxiu del vicepresident de la Diputació d'Alacant, Alejandro Morant
Publicació i imatge d'arxiu del vicepresident de la Diputació d'Alacant, Alejandro Morant

El vicepresident tercer de la Diputació d'Alacant i alcalde de Busot, Alejandro Morant, ha dit dels immigrants: "Nàixer ací no et fa espanyol". Morant va encendre ahir les xarxes socials en demanar deportacions massives i tancar les fronteres en el seu perfil de Facebook.

En la seua publicació sol·licitava endurir la legislació enfront de la immigració il·legal, a la qual aplicaria "un pla de deportacions massives" perquè considera que "açò no és immigració, és una invasió silenciosa que acabarà amb el món occidental i el convertirà a l'islam". Segons el vicepresident provincial, per a evitar-ho és necessari "tancar les fronteres" i concedir "autoritat a jutges i policia, com als Estats Units".

Al vicepresident de la corporació provincial, que va donar suport a Pablo Casado en la seua candidatura a la presidència del Partit Popular (PP), no li ha fet costat la direcció del partit d'Alacant. La vicesecretària del PP a la Comunitat Valenciana, Elena Bastidas, s'ha remés a la posició política expressada per Casado en afirmar que estan a favor d'una migració ordenada i no a colp de gestos polítics, que poden aconseguir efectes contraris al que es pretén. Per la seua banda, els partits polítics Podem i Guanyar Alacant estudien presentar una querella contra el representant provincial per incitació a l'odi.

Desaparició del missatge

Morant apostava, a més, per "l'eliminació d'ajudes i privilegis" i per no concedir la nacionalitat als bebés nascuts a Espanya. Poc després de publicar-ho va esborrar el missatge, encara que aquest dilluns ha mantingut la seua postura en afirmar que segueix "pensant el mateix".

"La meua reacció és després de veure un vídeo on apareixen imatges amb immigrants il·legals que estan campant pels nostres carrers atacant persones, cotxes i comerços", ha manifestat. D'altra banda, el regidor ha precisat que no parla "en nom del PP" ni "en nom de ningú", "parle en nom d'Alejandro Morant", ha insistit.

El PP d'Alacant ho durà al Comité de Drets i Garanties

La direcció del Partit Popular de la província d'Alacant elevarà al Comité de Drets i Garanties del PPCV les opinions de Morant perquè no respecten la línia oficial de la formació. Serà responsabilitat d'aquest òrgan decidir si contravenen algun punt dels estatuts de la formació i si són susceptibles de qualsevol tipus de sanció disciplinària, segons informen des del partit.

En un comunicat, el PP d'Alacant ha rebutjat completament les manifestacions efectuades per Alejandro Morant perquè no representen "en absolut" l'opinió del PP pel que fa al problema migratori, ja que la posició de la formació advoca, segon l'escrit, "per un equilibri migratori entre solidaritat i responsabilitat, en coordinació amb les institucions de la Unió Europea i els seus països membres".

També et pot interessar

stats