Un milió i mig de persones es descarreguen a la Comunitat el certificat covid en quatre dies

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, defensa l'actuació de la policia en el control de la pandèmia als locals d'oci

Barceló, aquest dilluns
Barceló, aquest dilluns / À Punt NTC

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha remarcat aquest dilluns a Alacant l'èxit del certificat covid. Barceló ha assegurat que ja són 4,1 milions de persones a la Comunitat Valenciana les que s'han descarregat un dels tres certificats que s'hi poden obtindre: el de la pauta completa, el certificat d'haver passat la malaltia o el de diagnòstic. I d'aquest total, ha afegit, un milió i mig s'han descarregat entre els dies 1 i 4 d'aquest mes de desembre.

D'altra banda, preguntada per l'actuació de la policia als locals nocturns per comprovar que s'exigeix el certificat covid, Barceló ha considerat que les forces de seguretat hauran actuat "d'acord amb el manament que té i que està arreplegat també en el decret llei". "No es pot tindre tot, no podem prescindir del certificat i, a més, no tindre mesures restrictires d'aforament. Açò ho hem parlat en el sector", ha emfatitzat la consellera.

A la Comunitat Valenciana el certificat de vacunació és necessari per a accedir a establiments de restauració i oci amb aforament superior a 50 persones, a festivals de música i a altres actes amb més de 500 persones, així com a hospitals i residències. Aquesta mesura es va posar en marxa a les 12 de la nit de divendres i estarà en vigor durant 30 dies.

També et pot interessar

stats