Últimes hores per a votar per correu

Correus ja ha posat a disposició dels 120.000 valencians que l'havien sol·licitada la documentació electoral, que es pot lliurar a les oficines postals fins dijous

Últim día per a votar per correu
Últim dia per a votar per correu / Gabriel Luengas (Europa Press)

Activitat frenètica ales oficines de Correus poques hores abans que expire el termini per a lliurar a les oficines postals el vot per correu per a les eleccions generals de diumenge. Demà dijous és l'últim dia perquè els votants que opten per aquesta modalitat de vot depositen la seua papereta a les oficines de Correus. L'empresa pública ha informat que ja ha posat a disposició dels electors la totalitat de les documentacions. En el cas de l'electorat valencià, 120.000 votants han demanat fer-ho per correu.

Els votants més endarrerits, els que no hagen estat al domicili indicat en cap de les dues ocasions en què hi ha acudit el personal de Correus, també podran recollir-la fins dijous a les oficines on l'han sol·licitada i, en la mateixa jornada, podran emetre el vot.

Més de 120.000 valencians han optat pel vot postal

A la Comunitat Valenciana s'han registrat 122.064 peticions de vot per correu, vora 44.000 més que en les generals del 10 de novembre del 2019. No obstant això, la comparativa amb l'abril d'aquell any té trampa en terres valencianes. En brut es va marcar un rècord, quan 189.655 persones demanaren aquesta modalitat de vot, el 5,2% del cens electoral. Però sobre dos processos alhora, generals i autonòmiques. Reduïts a unitats de vot, segons la terminologia de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), les peticions quedarien en la meitat, vora 95.000 per procés. Pel que fa a la distribució per províncies, l'han demanat 76.088 votants de la de València, 33.444 de la d'Alacant i 12.532 de la de Castelló.

Rècord històric de sufragi per correu

No obstant això, al conjunt d'Espanya les sol·licituds de vot postal per al 23J han assolit una fita històrica fins a arribar a 2,6 milions de peticions. Representen un 94,7% més de peticions que les dels comicis del 28 d'abril del 2019 (1,3 milions) i un 80,4% més que les registrades el 26 de juny del 2016 (1,4 milions), que fins ara marcava el màxim dels processos electorals. La causa d'aquest rècord es troba en la coincidència dels comicis amb les vacances d'estiu.

En conjunt, en són menys de la meitat de les peticions que s'han fet a Madrid (454.877) i queden a molta distància de les d'Andalusia (233.494), Catalunya (224.207) i el País Basc (197.048).

Lliurament del vot amb document identificatiu

Com a novetat, en aquesta cita electoral els votants hauran d'exercir el seu dret al sufragi de manera personal i mostrant una identificació, segons ho ha estipulat la Junta Electoral Central (JEC) arran dels fraus ocorreguts a Melilla i en altres poblacions les últimes eleccions municipals i autonòmiques.

D'aquesta manera, en depositar els sobres i paperetes electorals a les oficines de Correus, se'ls requerirà el DNI, passaport, permís de conduir o qualsevol altre document vàlid.

També et pot interessar

stats