Últim dia del trajecte complet en tren Utiel-Conca-Madrid

A partir d'ara, el tren es canvia per un servei d'autobusos que circularà tres vegades al dia entre Aranjuez i Utiel

Línia de tren València-Conca-Madrid
Línia de tren València-Conca-Madrid / À Punt NTC

El tren convencional de la línia entre Aranjuez (Madrid) i Conca, amb 139 anys d'història, farà l'últim viatge aquest dimarts, 19 de juliol. El tancament d'aquest tram de la línia, que es va posar en marxa el 1883, se suma al cessament del funcionament del traçat entre Conca i València el gener de 2021.

El primer tren eixirà a les 08:31 hores des d'Utiel i preveu arribar a Madrid a les 14:06. El segon i últim ix a les 16:53 hores i arribarà a les 22:35. El trajecte invers, entre Madrid i Utiel, ix a les 06:08 i arriba a les 11:55. El segon transcorre entre les 15:20 i les 21:32 hores. El trajecte entre Conca i Utiel es fa en autobús, des del tancament de la línia.

A partir d'ara, tot el trajecte en tren es canvia per un servei d'autobusos que circularà tres vegades al dia entre Aranjuez i Utiel, a València.

Renfe va argumentar al seu moment que el motiu pel qual aquesta línia deixava de funcionar eren els danys produïts per la borrasca Filomena en la línia fèrria i, des de llavors, el trajecte s'ha fet amb autobús per les localitats on abans parava el tren.

El tancament del tren ha sigut portat al Parlament Europeu per l'associació Conca Ara, que reclama la modernització de la línia, i també pel PP i Vox, formacions que al costat d'altres com Ciutadans i EU han participat en les manifestacions fetes a Conca en defensa de la línia de ferrocarril en els últims mesos.

També et pot interessar

stats