El Ministeri de Transport no reobrirà la històrica línia de tren València-Conca-Madrid

Aquesta decisió deixa sense mobilitat per tren diversos municipis xicotets que pateixen despoblament

El Ministeri de Transport no reobrirà la històrica línia de tren València-Conca-Madrid / À Punt NTC

El govern espanyol ha anunciat que la línia de tren València-Conca-Madrid no es tornarà a reobrir després de tancar-se pel temporal Filomena del mes de gener. Aquesta decisió deixa sense mobilitat per tren diversos municipis xicotets que pateixen despoblament.

L’alcaldessa de Camporrobles, Inmaculada Alemany, ha lamentat en declaracions a À Punt NTC que els pobles despoblats es van buidant a poc a poc. “Si ens lleven la línia ferroviària, l’Estat desapareix ja dels nostres pobles”, ha manifestat. 

Diversos alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats, units en la Plataforma Pobles amb el Tren s'han reunit amb el regidor de Mobilitat Sostenible de València, Giuseppe Grezzi, per a demanar suport i fer front comú per a impedir el tancament definitiu de la línia. “Compartim preocupació i la reclamació perquè s’invertisca a donar un servei de qualitat i apostar pel servei d’autobusos”, ha assegurat Grezzi. 

La plataforma Pobles amb el Tren exigeix els seus drets de mobilitat i asseguren que és una línia necessària per a moure's a València, Madrid i altres capitals de província, però també per a traslladar-se als hospitals i perquè els joves puguen estudiar.

També et pot interessar

stats