Ajuntaments i col·lectius reivindiquen la línia de tren València-Conca-Madrid

Fa set mesos que la línia està interrompuda a Utiel, arran de la tempesta Filomena

Manifestació a Conca per la recuperació de la línia ferroviària València-Conca-Madrid
Manifestació a Conca per la recuperació de la línia ferroviària València-Conca-Madrid / Forta

Els carrers de Conca s'han omplit aquest dissabte d'un centenar de vehicles amb l'objectiu de defensar la línia de tren convencional que uneix Utiel amb Madrid i que fa parada a Conca. Aquesta supressió del servei afecta 31 municipis de diferents comunitats autònomes.

La marxa, convocada per l'agrupació Pobles pel Tren, ha començat al migdia des de l'Hospital Recoletas i ha recorregut la capital fins a la plaça d'España, on s'ha llegit un manifest. Des del col·lectiu han insistit que es necessita "un tren actiu i de qualitat".

Protestes a Conca per la deficient comunicació ferroviària
Protestes a Conca per la deficient comunicació ferroviària / Forta

La comunicació ferroviària s'ha vist afectada des de les destrosses del temporal Filomena al mes de gener. Al voltant de 30 consistoris i 10 col·lectius denuncien que sense aquest servei es continua fomentant una Espanya buidada, la qual cosa no vol dir que estiga buida.

A més d'aquesta protesta, també s'organitzaran xarrades als municipis pels quals passa la línia de ferrocarril i intensificarà les seues accions informatives en xarxes socials.

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha donat suport a aquestes reivindicacions i ja va criticar el passat maig que l'executiu espanyol no haguera posat data per a reobrir la línia. Segons la resposta del govern a Compromís, el principal motiu del retard són els danys provocats per les excepcionals "nevades i temperatures extraordinàriament baixes, seguides de temporals de vent", que es van experimentar al gener i que van provocar múltiples incidències en aquesta línia, especialment per "la congelació de la neu, la caiguda de diverses branques, arbres i diversos materials sobre la via, així com lliscaments en talussos i vessants".

No obstant això, Mulet titla aquestes explicacions de "l'excusa perfecta per a desmantellar una altra línia més del tren convencional, com estan fent en tot el territori de l'Estat".

També et pot interessar

stats