El TSJCV reconeix al PP el dret a conéixer l'informe sobre les empreses de Francis Puig

La diputada popular Eva Ortiz tindrà accés a l'expedient obert per a investigar el pacte de preus entre productores audiovisuals.

La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, en una imatge d’arxiu
La secretària general del PPCV, Eva Ortiz, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha reconegut el dret del PP en les Corts a tindre accés a l'expedient obert per la Conselleria d'Economia a empreses vinculades a Francis Puig, germà del president, després de la denúncia presentada per À Punt per possible concertació de preus.

En la sentència de la sala contenciosa administrativa es valida la protecció dels drets fonamentals esgrimida per la diputada Eva Ortiz contra la resolució del 18 de maig de la Conselleria d'Economia relativa a la sol·licitud de documentació al Consell. La Conselleria només va facilitar al PP un document en el qual reconeixia que havia incoat un expedient sancionador contra les mercantils Kriol Productions, Canal Maestrat, Visualitza i Comunicacions dels Ports per presumptes conductes prohibides en la llei de defensa de la competència i que estava en fase d'instrucció.

A més, indicava que la normativa no permet a les autoritats responsables donar trasllat de les actuacions perquè es vol “assegurar i no posar en risc els drets de defensa de les parts interessades” i “els legítims drets de tercers perquè no es revele informació sensible”. No obstant això, Eva Ortiz va mantindre, amb el suport de la Fiscalia, que la resposta obtinguda va suposar en la pràctica la negació de l'accés a la documentació, amb la qual cosa es vulnerava el seu dret fonamental a participar en els assumptes públics en exercici de la seua funció com a diputada.

La sala conclou que “assisteix la raó a la Generalitat en el seu al·legat que cap la denegació d'accés a la documentació interessada per un parlamentari quan existisquen raons fundades en dret que així ho justifiquen perquè no es tracta d'un dret sense límits”. “No obstant això, cap d'aquells preceptes justifica la negació de la informació que va instar la diputada per part de la Conselleria d'Economia. O, com a mínim, no es justifica la conducta de la Conselleria d'Economia”, sosté. En conseqüència, es declara que la resposta que va donar Economia és contrària a l'ordenament jurídic i queda anul·lada, i es reconeix el dret de la portaveu adjunta del PP a obtindre la documentació sol·licitada. La sala imposa, a més, les costes processals a la Generalitat, amb un màxim de 1.500 euros.

També et pot interessar

stats