El TSJ confirma l'absolució de Trenzano per les ajudes al valencià a empreses de Francis Puig

La sala desestima els recursos d'apel·lació tant del director general de Política Lingüística com de l'acusació que exercia la diputada popular Eva Ortiz

El director general de Política Lingüística de la consellleria d'Educació de la Comunitat Valenciana, Rubén Trenzano
El director general de Política Lingüística de la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana, Rubén Trenzano / Europa Press

La sala civil i el penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha confirmat la sentència que absol el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, del delicte de falsedat documental en ajudes al valencià concedides a empreses de Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

En una resolució a la qual ha tingut accés Europa Press, la sala desestima els recursos d'apel·lació tant de Trenzano com de l'acusació que exercia la diputada del PPCV Eva Ortiz i ha confirmat la decisió anterior sobre aquesta qüestió.

El recurs d'Ortiz es referia a una suposada errada en la valoració d'una de les proves en què es basa la sentència, però que la sala ha considerat que no és tal. El de Trenzano --al qual es va adherir el ministeri fiscal--, es desestima perquè no s'aprecia "que la conducta de l'acusació popular s'apartara dels principis del procés penal ni que obstaculitzara el procediment".

La causa va sorgir arran d'una denúncia de l'exsecretària general del PPCV en relació amb la presumpta falsedat en algunes de les manifestacions contingudes en un document emés l'abril de 2018 per la Direcció General dirigida per Trenzano sobre les ajudes al foment del valencià.

Encara que inicialment el jutjat va acordar el sobreseïment de la causa en entendre que corresponia a l'àmbit contenciós-administratiu i no veure indicis d'il·lícit penal, l'Audiència va revocar aqueixa decisió i va acordar continuar el procediment.

Posteriorment, el jutjat d'instrucció número 9 de València va obrir juí oral i Trenzano va seure a la fi del passat mes de setembre en el banc dels acusats. La Fiscalia, per la seua part, no veia delicte i va reclamar el sobreseïment de les actuacions, igual que la defensa de Trenzano

També et pot interessar

stats