L'Audiència de València absol Trenzano de falsedat documental

El cas té l'origen en la denúncia del PP per la concessió de subvencions a la promoció del valencià a empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat

Rubén Trenzano durant una compareixença
Rubén Trenzano durant una compareixença / Arxiu

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha absolt el director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, del delicte de falsedat en document públic del qual l'acusava el Partit Popular, segons avança el Levante-EMV.

El Partit Popular, que exerceix l'acusació particular, demanava per a Trenzano sis anys de presó per falsedat documental. La Fiscalia, en canvi, no havia sol·licitat cap pena en considerar que els fets no són constitutius de delicte.

El cas té l'origen en la denúncia que va presentar la diputada del PP Eva Ortiz referida a la concessió de subvencions a la promoció del valencià els anys 2015 i 2016. La Conselleria d'Educació va atorgar aquestes ajudes a empreses vinculades a Francis Puig, germà del president de la Generalitat. 

L’abril de 2018 Rubén Trenzano va justificar les subvencions en una resposta parlamentària que li van plantejar, però el pla de control d’aquestes ajudes es va aprovar posteriorment. Per aquest fet l’acusava el Partit Popular de falsedat documental.  

El PP recorrerà contra la decisió

La diputada del PP a les Corts, Eva Ortiz, que va denunciar les subvencions, ha anunciat que recorreran contra la decisió amb la intenció "d'arribar fins al fons".

Des de Compromís, Àgueda Micó, coportaveu del partit, ha dit que sempre havien cregut en l'honestedat de Trenzano, que estava sotmés "a una persecució política" per part del Partit Popular.

També et pot interessar

stats