Competència dicta resolució de sanció a Francis Puig per pactar preus en un concurs d'À Punt

La productora del germà del president de la Generalitat participava en un entramat per a guanyar adjudicacions.

Francis Puig en una imatge d'arxiu
Francis Puig en una imatge d'arxiu

La Comissió de Defensa de la Competència de la Comunitat Valenciana ha dictat una resolució de sanció contra les empreses de l'audiovisual Comunicacions dels Ports, Kriol Produccions, Canal Maestrat i Visualiza per pactar preus per a adjudicar-se el concurs amb què la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va traure a oferta pública el servei de corresponsalies d'À Punt per a les comarques dels Ports, l'Alt Maestrat i el Baix Maestrat.

L'administrador de Comunicacions dels Ports és Francis Puig, el germà del president de la Generalitat, Ximo Puig. Canal Maestrat i Kriol pertanyen a la família Adell Bover, que manté relacions empresarials amb el primer.

La investigació va iniciar-se el 2009 després que la CVMC va interrompre el concurs després d'advertir del possible acord entre diferents ofertes, que presentaven propostes molt semblants. La direcció d'À Punt va posar en coneixement de la situació la Comissió Nacional del Mercat i la Competència, que finalment va traslladar el cas a l'òrgan autonòmic de control. L'expedient de sanció es va tancar a les acaballes de novembre, una vegada constatats els incompliments en la llei de contractes del sector públic.

La sanció no és ferma i ara s'obri un termini perquè les productores audiovisuals presenten al·legacions per la via contenciosa administrativa.

Les empreses del germà de Ximo Puig i de la família Adell són objecte d'una altra investigació judicial per les subvencions al foment del valencià. Entre les persones investigades en la causa hi ha també el director general de Política Lingüística de la Generalitat Rubén Trenzano.

També et pot interessar

stats