Trenzano nega en el jutjat irregularitats en les ajudes al valencià

El director general de Política Lingüística afirma que va ser conscient que es tractava d'una empresa del germà del president "a posteriori".

Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu.
Rubén Trenzano en una imatge d'arxiu.

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha negat aquest dimarts en el jutjat l'existència de cap "anomalia" o "irregularitat" en les subvencions al foment del valencià, i ha afimat que no són certs els fets denunciats pel PP.

Trenzano ha comparegut davant el jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga, arran d'una querella presentada pel PP, si el director general va cometre un delicte de falsedat documental en un escrit sobre ajudes al foment del valencià.

Trenzano ha afirmat que gestiona "milers de subvencions a l'any" i que va ser conscient que es tractava d'una empresa del germà del president "a posteriori", quan es va fer públic, i que, arran de la denúncia del PP, els funcionaris van revisar els expedients i no van trobar cap irregularitat.

Després de la seua declaració, el PP ha demanat que declare el cap del servei i que es practiquen més diligències. Els populars denuncien que Trenzano va mentir quan va assegurar que s'havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides a dues empreses vinculades a la família del president de la Generalitat, Ximo Puig. Segons ells, aquestes empreses han rebut “més de 400.000 euros en subvencions des del 2015 per a ajudes al foment del valencià, sense cap mena de control”.

També et pot interessar

stats