Tres dones encapçalaran la llista d'Unides Podem - Esquerra Unida a València

La candidatura municipal prioritzarà la urgència habitacional, els drets socials i les reivindicacions dels barris

Lara Manyes i Pilar Lima, números u i dos de la llista per a les eleccions municipals de València
Lara Manyes i Pilar Lima, números u i dos de la llista per a les eleccions municipals de València / Twitter: @EU_Valencia

Tres dones encapçalaran la llista conjunta d'Unides Podem - Esquerra Unida a les eleccions municipals de València per al 28 de maig. La síndica a les Corts, Pilar Lima, serà la candidata a l'alcaldia i com a número dos la seguirà la sindicalista i professora a la Universitat de València Lara Manyes. En tercer lloc, anirà la portaveu de Podem València, Chelo Poveda, segons s'ha pactat en la candidatura que s'ha donat a conéixer aquest dimecres en una roda de premsa conjunta al pont de Serrans.

L'aliança a la capital valenciana és només un dels resultats d'una negociació més ampla entre els dos partits, que ha comportat acords electorals a escala autonòmica i en una cinquantena de localitats per a les municipals, incloses Castelló de la Plana i Alacant.

A València, la candidatura dissenyada per Unides Podem - Esquerra Unida prioritzarà l'habitatge, les reivindicacions dels barris i la remunicipalització, tal com l'han resumida les tres candidates. "Celebrem aquest acord per a les eleccions que és una confluència de dues cultures polítiques molt compatibles i que enfortirà aquesta candidatura", ha destacat Lima. La també coordinadora autonòmica de Podem a la Comunitat Valenciana ha defensat que el pacte assolit "ha arribat per a donar un impuls i mobilitzar els veïns de cada barri de la ciutat". A pesar —ha dit— que "s'ha acabat la corrupció i el deute ha disminuït", continua havent-hi "reptes per a afrontar" com la remunicipalització dels serveis públics o l'ampliació del port de València, que són "melons" que "obriran".

A l'acte de presentació de la llista municipal per a l'Ajuntament de València han assistit també la coordinadora general d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, el secretari d'organització de Podem a la Comunitat Valenciana, Carles Fons, i l'eurodiputat d'Esquerra Unida Manu Pineda.

També et pot interessar

stats