Tres anys de presó per al Petit Nicolás per fer-se passar per un alt càrrec

La sentència li aplica l'atenuant analògic d'anomalia psíquica i dilacions indegudes, i l’absol del delicte de falsedat i malversació

El Petit Nicolás arribant a una de les sessions del juí
El Petit Nicolás arribant a una de les sessions del juí / Europa Press

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el Petit Nicolás, ha sigut condemnat a 3 anys de presó per haver-se fet passar per un càrrec relacionat amb la vicepresidència del govern espanyol i la Casa Reial en el seu viatge a Ribadeo (Lugo) per a reunir-se amb el president d’Alsa a l'agost de 2014.

En la sentència, la secció dessetena de l'Audiència Provincial de Madrid el condemna a nou mesos de presó com a autor d'un delicte d'usurpació de funcions públiques amb l'atenuant analògic d'anomalia psíquica i dilacions indegudes, i a dos anys i tres mesos de presó més per un delicte de suborn actiu, en el qual concorren els mateixos atenuants.

Alhora, ha resultat absolt dels delictes de falsedat i de malversació de cabals públics dels quals també l'acusava la Fiscalia, que demanava per a ell set anys de presó.

En la seua declaració en el juí, el Petit Nicolás va explicar que no pretenia fer-se passar per una autoritat sinó que només va fingir ser una persona important per a sentir-se "poderós".

També et pot interessar

stats