Inspecció de Treball convoca tres jornades de vaga per “greus” deficiències de l'organisme

Denuncien que el 2021 es van pactar totes les mesures necessàries per a solucionar els problemes, “sense que s'haja aplicat cap mesura”

Façana del Ministeri de Treball i Economia social, en una imatge d'arxiu
Façana del Ministeri de Treball i Economia social, en una imatge d'arxiu / Ministeri de Treball

Les agrupacions sindicals CCOO, CIG, Usses, Sitss i Sisclass han convocat tres jornades de vaga de 24 hores en la Inspecció de Treball i Seguretat Social, a causa de les “greus” deficiències de l'organisme, segons han informat en un comunicat conjunt.

En concret, les tres jornades de vaga, que abasten tots els centres de treball i tots els col·lectius, seran el 21 de desembre del 2022, el 25 del gener i el 22 de febrer del 2023.

Els representants sindicals reclamen al Ministeri de Treball i Economia Social i al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública més personal, més recursos tècnics i materials i més instruments propis per a fer la seua labor. Així mateix, recorden que el juliol del 2021 es van pactar totes les mesures necessàries per a solucionar els problemes de la Inspecció, “sense que s'haja aplicat cap mesura”.

En el comunicat, els sindicats han qualificat d'“irresponsabilitat” abandonar l'organisme i la seua plantilla. Així, han demanat solucions “urgents”, ja que les deficiències de la Inspecció són “cada dia més severes i més palpables” i la interlocució és “inexistent”.

“No és creïble que un modest grup de mesures bàsiques, capaces d'establir un primer grup de solucions a les nombroses deficiències que es manifesten en la Inspecció de Treball i Seguretat Social, puguen requerir semblant període i que es tracte de l'excusa per a incomplir l'acord adoptat”, han afegit els sindicats.

També s'ha programat una roda de premsa el 19 de desembre a la seu de la Direcció General de l'Organisme, al Ministeri de Treball i Economia Social, en la qual s'entrarà en tots els detalls que propicien aquest conflicte i en les conseqüències d'aquest.

També et pot interessar

stats