La trànsfuga Nerea Belmonte permet al PP reduir un 5% l'IBI a Alacant

L'exregidora de Guanyar s'ha afegit al bloc del PP i Ciutadans.

Votació de la reducció de l'IBI en la sessió plenària de l'Ajuntament d'Alacant
Votació de la reducció de l'IBI en la sessió plenària de l'Ajuntament d'Alacant / Ajuntament d'Alacant

L'exregidora trànsfuga Nerea Belmonte s'ha posicionat, en el ple municipal d'urgència de hui a Alacant, a favor de la reducció d'un 5% de l'IBI. Això implica que Belmonte ha votat amb el bloc format pel PP i per Ciutadans, i en oposició als seus exsocis de govern. Un altre trànsfuga, l'exregidor de Ciutadans Fernando Sepulcre, també s'ha sumat a la baixada de l'IBI per a l’any que ve.

Aquesta modificació fiscal de l'impost de béns immobles (IBI) impulsada pels populars entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2019 i significarà que 4,5 milions d'euros es queden a les butxaques dels alacantins i no s'ingressen a les arques municipals.

“El que hem fet hui ha sigut tractar de salvar aquesta legislatura amb un paquet important d'inversions que s’executaran, amb un bon ús dels diners dels alacantins, amb un pla d'ajust cancel·lat i amb una rebaixa fiscal que els alacantins podran disfrutar ja el 2019”, ha manifestat amb satisfacció Luis Barcala, alcalde d'Alacant.

D'altra banda, Eva Montesinos, portaveu socialista a l'Ajuntament d'Alacant, ha criticat que “el senyor Barcala s'ha beneficiat de la trànsfuga que li va donar l'alcaldia, una senyora que anava en una llista d'esquerra però que dona suport a una mesura que beneficia més els que més tenen”.

Dins d'aquesta convocatòria extraordinària del plenari municipal d'Alacant també s'han fet tres modificacions fiscals més en l’impost sobre activitats econòmiques (IAE), l’impost de vehicles (IVTM) i l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

També et pot interessar

stats