Toni Cantó defensa el seu nou càrrec a Madrid: “No és una paradeta”

Critica la "virulència de l’esquerra", a la qual “no li agrada res relacionat amb l’espanyol”

Ayuso i Cantó, en una imatge d'arxiu
Ayuso i Cantó en una imatge d'arxiu / Jesús Hellín (Europa Press)
01 de juliol 2021 - 12:06

El director de la nova l’Oficina de l’Espanyol, Toni Cantó, ha defensat aquest departament –creat recentment per Isabel Díaz Ayuso– i ha assegurat que no és cap “paradeta” com acusa “amb virulència l’esquerra”, a qui no agrada “tot allò que té a veure amb l’espanyol”.

 Ho ha dit en una entrevista a Telecinco, en què s’ha mostrat “il·lusionat” i agraït a Ayuso per poder coordinar “la faena de tot allò relacionat amb l’espanyol per a la creació de riquesa i ocupació”.

"No em sorprén la virulència amb la qual l'esquerra ha rebut aquest nomenament, perquè tot el que té a veure amb l'espanyol, per desgràcia al nostre país, ha sigut sempre molt atacat pel PSOE, els seus aliats nacionalistes i per Podem. No esperava que es rebera aquest projecte amb afecte", ha subratllat.

També ha assenyalat que l'espanyol "pot ajudar Madrid al fet que continue sent el motor econòmic d'Espanya" mentre que en altres comunitats, com la valenciana, estan "arraconant l'espanyol empobrint els ciutadans".

"Està bé que Ayuso faça el contrari. En altres països fan de l'ensenyament de la llengua un gran motor econòmic i volem potenciar coses que tenen a veure amb la cultura o amb projectes audiovisuals", ha detallat l’exsíndic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana. 

De les crítiques a les xarxes als insults de l'alcalde de Valladolid

El nomenament de Cantó ha sigut àmpliament qüestionat des de la política i ha generat una allau de crítiques i bromes en les xarxes socials. Entre les més cridaneres hi ha les de l'alcalde de Valladolid, el socialista Óscar Puente, que ha publicat en el seu compte de Twitter que Cantó "cobrarà 75.000 € per rascar-se els ous a dues mans". En el comentari del missatge l'alcalde justifica el vocabulari perquè tot i que sone fort "això és espanyol de Valladolid. Del més pur estil castellà. Del que s'entén claret". I el convida a protegir-lo [el castellà] "des de la paradeta que li han creat".

L'animadversió de Puente cap a Cantó ve de lluny, quan l'exdirigent d'UPyD i Ciutadans va acusar de nepotisme el nomenament de la germana de l'alcalde, Sofía Puente, com a directora general de Seguretat Jurídica. L'alcalde de Valladolid ha recuperat en Twitter aquell enfrontament per a contestar que, en la seua opinió, Cantó "és un merda". "Si tinguera un gram de vergonya i decència se n'hauria anat ja a treballar de les seues coses. Però prefereix continuar sent un menjapà, que és la cosa a què s'ha dedicat en política, a més d'enverinar", escriu l'alcalde en Twitter.

També et pot interessar

stats