Tir d'eixida al congrés "d'unitat" del PSOE

El president de la Generalitat Ximo Puig presidirà el 40 Congrés del PSOE.

El 40é Congrés Federal del PSOE ha començat aquest divendres a València / À Punt NTC

La subsecretària general socialista, Adriana Lastra, ha dit que el 40é Congrés Federal del PSOE que ha començat aquest divendres a València reflectirà la "unitat" en el partit i servirà per a "aprofundir en la socialdemocràcia", així com per a "marcar el futur del país".

Lastra ha fet un recorregut al costat del secretari d'organització, Santos Cerdán, i el president valencià, Ximo Puig, per les instal·lacions de Fira València, que acullen des d'aquest divendres fins al diumenge el 40é Congrés Federal del PSOE. Un congrés que estarà presidit per Puig i que, segons Lastra, "marca el futur del PSOE i del país".

"Serà un congrés d'unitat, per a aprofundir en la socialdemocràcia", ha dit la dirigent del PSOE, que assegura que els socialistes mai han estat "en guerra", encara que hi ha hagut debats "a vegades intensos i ardus" i "èpoques convulses". Santos ha coincidit en aquesta idea d'unitat, igual que Puig, per al qual és un "orgull enorme" acollir aquest conclave socialista.

A més, Lastra ha agraït la presència de l'expresident del govern Felipe González, crític amb decisions de l'executiu de Pedro Sánchez com els indults als líders independentistes del procés, ja que és "una de les persones que va fer pujar el partit al més alt". "Sempre ha dit que és, sobretot, militant del PSOE", ha assenyalat.

Sobre les esmenes a la ponència del PSOE que plantegen un canvi en el model d'Estat per a passar de monarquia a república, ha afirmat que és un debat "històric" en el partit, però descarten modificacions. "Aquest partit sempre ha sigut molt clar, respecta el pacte constitucional de 1978 del qual vam ser pares", ha subratllat.

El congrés triarà la nova executiva

El congrés triarà la nova executiva federal, previsiblement més reduïda que l'actual i que segons Lastra tindrà "molta presència femenina" i serà "molt municipalista". També ha comentat que no és "descartable" que hi haja ministres, encara que no ha avançat noms més enllà dels ja confirmats.

Al capdavant de l'executiva estarà el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, mentre que Cristina Narbona seguirà com a presidenta, Lastra com a subsecretaria general i Cerdán com a secretari d'organització.

També et pot interessar

stats