El PSPV destaca que "l'agenda valenciana s'està imposant en el discurs nacional" gràcies a Puig

José Muñoz aposta de cara al Congrés Federal del PSOE per que la descentralització vaja acompanyada per la reforma del finançament

El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu
El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / Biel Aliño (Efe)

En el context del Congrés Federal del PSOE que acollirà Fira València des d'aquest migdia, el secretari d'organització del PSPV, José Muñoz, ha apostat en declaracions a Les notícies del matí per que la descentralització de les institucions de l'Estat vaja acompanyada per la reforma del finançament.

La Comunitat Valenciana, a banda de ser un punt estratègic en l'àmbit electoral, s'està convertint, segons ha destacat el dirigent del PSPV, "en un referent" de polítiques públiques que reforcen l'estat de benestar.

Muñoz ha recordat que aquesta és la segona vegada en la seua història que el Congrés Federal del PSOE ix de Madrid i l'elecció de València per a celebrar-lo "és un reconeixement al treball que s'està fent des de la Generalitat amb Ximo Puig al capdavant".

Segons el secretari d'organització del PSPV, "l'agenda valenciana s'està imposant en el discurs nacional i això és un triomf de Puig que ha posat damunt de la taula una sèrie de situacions que han de ser analitzades".

La primera, ha dit, és la descentralització de les institucions de l'Estat "que ha d'anar acompanyada d'una reforma del finançament" perquè aquestes reformes siguen executades de manera adequada.

Altres punts del debat són, segons Muñoz, l'abolició de la prostitució, la reforma fiscal i el dúmping fiscal d'altres comunitats que fan competència, la sostenibilitat i la recuperació econòmica justa.

D'altra banda, Muñoz no ha volgut revelar quines i quantes persones valencianes ocuparan l'executiva federal després de l'eixida del valencià José Luis Ábalos, com a secretari d'organització del PSOE, encara que ha dit que hi haurà representació valenciana. "És important tindre lloc en l'executiva també per la capacitat d'influència política, i és innegable la que té Puig, ja que l'agenda valenciana està damunt de la taula".

També et pot interessar

stats